18.6 C
Belgrade
13/04/2024
Presing izdavaštvo promocije Siniša Puač Srbija

Održano predstavljanje zbirke pesama Siniše Puača – Zajutrak na E-75

U subotu, 25.8. 2018. u letnjoj bašti sremskomitrovačke knjižare Bukbar održana je promotivna tribina povodom izlaska druge zbirke pesama Siniše Puača „Zajutrak na E-75“ (Presing, 2018).
Zbirku čine tri tematske celine koje prenose „trojednu“priču o zajedničkom životu, životu u zajednici ili životu zajednice, te je i tribina ispratila ovu strukturu baveći se pitanjima odnosa prema kulturi i tradiciji u novim društvenim okolnostima, ukrštanjem ličnog i privatnog sa onim arhetipskim, kolektivnim i javnim, razmatrana su dramatična opšta i generacijska iskustva usamljenog pojedinca u zajednici drugih samaca u svetu večitog izbeglištva i svakodnevnih oproštaja, gde se u ruševinama traga za krhotinama utehe i zajedničke nade.
Pored javnog čitanja i kritike pesama u knjizi, okupljeni su mogli čuti i nekoliko songova izvedenih na usnoj harmonici i a cappela kao i videti par skečeva, čime su ovoj tribini na mahove dodavani elementi performansa i stendapa.
Na tribini je pored autora i Nadežde Purić Jovanović, govorilo više prisutnih, pa je višeglasje lirskih subjekata Puačeve zbirke dobilo i svoj živi čitalački eho, a trajanje ove nesvakidašnje pesničke večeri uprkos pretećoj grmljavini produžilo na puna dva sata.
Fotografije u prilogu načinio je Branislav S.Stefanović.

Slične vesti