2.1 C
Belgrade
03/02/2023
vesti

ODRŽANI 9. „ŠOPOVI DANI NA PLIVI“

Iako sa znatnim zakašnjenjem u odnosu na prethodne godine i sa značajno kraćim programom, tradicionalna književna manifestacija „Šopovi dani na Plivi“ održana je i ove godine, i to po deveti put.
Manifestacija je započela gostovanjem književnika u jajačkim osnovnim i srednjim školama, a nastavljena polaganjem vijenca i čitanjem pjesama pred spomenikom Nikoli Šopu, te posjetom pjesnikovoj kući.
Nakon toga je uslijedio i središnji dio prigrama, koji je održan u jajačkom Domu kulture. Najprije su predstavljene Književna zaklada “Fra Grgo Martić” i njena izdanja, a potom su uručene nagrade učenicima jajačkih škola koji su napisali najbolje literarne radove na ovogodišnjem književnom natječaju. Anto Zirdum i Jasmina Hanjalić govorili su o
pjesništvu Jozefine Dautbegović-Krajinović, nakon čega su pjesnici iz Viteza, Sarajeva, Donjeg Vakufa, Kreševa, Zenice, Mrkonjić Grada, Banja Luke i Jajca, sudionici ovogodišnje manifestacije, čitali svoje stihove.
Svim nazočnim se na kraju zahvalila predsjednica jajačke podružnice HKD “Napredak”, Tomislava Ladan, najavivši koncepcijska osvježenja za predstojeće “Šopove dane na Plivi”.

Slične vesti