5.4 C
Belgrade
05/12/2022
region vesti

Održan okrugli stol Crossovers u Subotici

U utorak 18. listopada 2011. godine, na Otvorenom univerzitetu u Subotici održan je okrugli stol na temu „Suradnja i umrežavanje filmskih festivala u pograničnom području Hrvatska-Srbija“, koji je organiziran u okviru projekta CROSSOVERS.

Na okruglom stolu su po prvi put na jednom mjestu okupljeni predstavnici filmskih festivala iz Vojvodine i Slavonije i Baranje. U više od dva sata druženja predstavljeno je 16 festivala i producentskih kuća, te u zanimljivoj raspravi otvorena mogućnost umrežavanja, zajedničke promocije kao i drugih područja suradnje (ugovaranje, logistika filmova…). Moderatori okruglog stola bili su  Petar Mitrić, selektor programa Paralele i sudari i Mladi duh Evrope na Festivalu evropskog filma Palić i Toni Šarić, predsjednik Udruge ljubitelja filma “RARE” Vinkovci.

Kao još jedan rezultat diskusije i okupljanja biti će brošura o festivalskoj ponudi regije, u kojoj će se naći relevantne informacije o svim filmskim festivalima ovog područja, te drugim aktivnim filmskim organizacijama. Brošura će biti tiskana u 3000 primjeraka i distribuirana na svim festivalima .

Okrugli stol CROSSOVERS je dio istoimenog projekta, koji se financira iz fonda pretpristupne pomoći EU – IPA II Prekogranična suradnja Hrvatska – Srbija. Projekt su inicirali Udruga ljubitelja filma “RARE” Vinkovci i Otvoreni univerzitet iz Subotice, a traje 12 mjeseci i ima za cilj potaknuti prekograničnu kulturnu suradnju i razviti suradnju mladih umjetnika na području filma i glazbe.

www.dorf-vk.com

www.openunsubotica.rs

 www.croatia-serbia.com

Slične vesti