2.2 C
Belgrade
09/02/2023
region vesti

Objavljena zbirka poezije i eseja mladog Milana Zlatanovića

Objavljena zbirka poezije i eseja mladog Milana Zlatanovića iz Beograda u izdanju Književne omladine Srbije

Autor je dobitnik I nagrade na III Međunarodnom festivalu poezije i proze,,Janoš Siveri,, u N.Sadu 28.01.2011 g. u konkurenciji srednjih škola.

Milan Zlatanović je svom prvencu dao auru vlastitog duha i izražajnu samostalnost reči i poezije. Kao da je u bezgranično carstvo sna i jave uselio vlastitu bajku.

Ova knjiga je složena i skladno dosledna u izlaganju, izbrušena kao kristal i dovršena u unutrašnjoj interpretaciji i analitičkoj kritičnosti. Sama po sebi predstavlja traženje po biću, smisleno i sa dalekosežnim intuicijama.

Ona je u najvećoj meri nedvosmislena, i kao takva predstavlja dat talenat kroz reči i muziku, kroz pesničke forme i energije obraćanja, kao i iskustva sopstvene dubine života samog autora.

Egzotična, energična i začuđujuće lepa knjiga Haronove suze kao da nas vodi daleko izvan sigurnosnih i konvencionalnih pojmova, tamo gde ćemo sami  prepoznati vlastite slike iz života, svakodnevnicu napisanu lepim perom lirike.

To je zaista duhovna autobiografija, meditacija o izvorima bića, compedium otkrivenja, originalna vizija o tome šta znači biti svoj.

Poeziju nigde nećete naći ako je ne nađete u Vašim srcima

Joubert Huber

– citat koji oslikava poeziju mladog autora Milana Zlatanovića.

Slične vesti