6.5 C
Belgrade
27/03/2023
radionice region Srbija

Obaveštenje o pozorišnim radionicama Đanluke Barbadorija

djanlukaKulturanova iz Novog Sada organizuje pozorišne seminare koje vodi Đanluka Barbadoriji, italijanski režiser, pozorišni pedagog i glumac, u Novom Sadu i Beogradu u aprilu 2015. godine. U pitanju su tri seminara: U susret stvaranju lika, Metod sećanja tela i fizičkih akcija i Metod rada u socijalnom teatru.

Đanluka Barbadori se bavi internacionalnim teatarskim projektima više od 20 godina. Režirao je više od 60 komada na engleskom, španskom, portugalskom, mađarskom i kineskom koji su izvođeni u Italiji, Argentini, Brazilu, Kolumbiji, Mađarskoj, Iranu, Urugvaju i SAD.
Trenutno vodi pozorišnu trupu „Ponte tra Culture“ u Ankoni i “El Hormiguero Teatro” u Bogoti.
Bavi se pozorišnom pedagogijom od 1994, sa profesionalnim glumcima, kao i na projektima teatra primenjenog u radu sa specifičnim socijalnim i civilnim grupama. Od 1998. radi sa adolescentima koji pripadaju marginalizovanim i/ili rizičnim grupama, naročito s grupom od 14 do 20 godina.
Od 2005. u Ankoni vodi “Teatropolis”, interkulturalnu teatarsku grupu koja spaja mlade iz različitih zemalja: trenutno u aktovnostima ove teatarske grupe učestvuje oko 65 osoba iz 24 različite etničke grupe. Od 2005. realizuje projekte čiji cilj je sprečavanje nasilja (s Amnesty International) u Italiji i inostranstvu, s različitim starosnim grupama. Vodio je pozorišne radionice u na festivalima i van njih u Italiji, Argentini, Brazilu i Kolumbiji. Učestvovao u osnivanju različitih teatarskih grupa, internacionalnih festivala, umetničkih asocijacija širom sveta.

U susret stvaranju lika – razvojna radionica za glumce

www.facebook.com/GianlucaActorsSerbia
Radionica za glumce će biti održana
u Novom Sadu (17. 4. do 19. 4. 2015. godine)
i Beogradu (24. do 26. 4. 2015. godine).

Metod sećanja tela i fizičkih akcija – razvojna radionica za plesače

www.facebook.com/GianlucaDancersSerbia
Radionica za plesače će biti održana
u Beogradu (24. do 26. 4. 2015. godine)

Metod rada u socijalnom teatru – za zainteresovane za primenu teatarske prakse na rad sa socijalno ugroženim grupama

www.facebook.com/GianlucaSocialSerbia
Radionica „Metodologija socijalnog teatra“ će biti održana
u Novom Sadu (17. 4. do 19. 4. 2015. godine

Seminari će trajati tri dana (petak, subota, nedelja), tj. ukupno 16 sati.

Da bi se prijavili na radionicu, potrebno je da na gianluca.serbia@gmail.com pošaljete CV ili motivaciono pismo na engleskom jeziku, sa kontakt telefonom i punim imenom i prezimenom.

Cena radionica iznosi 30 evra (10 evra po danu); potrebno je uplatiti polovinu, zbog rezervacije mesta, u dinarskoj protivvrednosti na račun Asocijacije Kulturanova 330-15006268-52 u Credit Agricole banci sa napomenom „Donacija“.

Svi su dobrodošli, bez obzira na iskustvo. Broj mesta ograničen.

Minimalan broj učesnika po radionici je 8 učesnika. Ukoliko se bude prijavio manji broj učesnika, zadržavamo pravo otkazivanja radionica.

Rok za prijave je 2. april 2015. godine.

Slične vesti