22.2 C
Belgrade
04/06/2023
aforizmi Hrvatska poezija region satira

NUS 2014 – Natječaj za sudjelovanje u programu književnosti

nusDišpet i Bookara vas pozivaju da pošaljete svoje radove za večer „Književnost u cirkusu: solidarnost/stihovi/aforizmi/satira/(o)smijeh“, koja će se održati 26. travnja u Split Circusu na Bačvicama u sklopu programa NUS-a 2014.

 Posljednjih godina svjedočimo sve težem životu običnog čovjeka i radnika. Potrošačka košarica se smanjuje, nesigurnost pojedinca raste. Kratkotrajni, pojedinačni, radnički, studentski i/ili umjetnički protesti nastali kao rezultat posvemašnje frustracije, po svemu sudeći nisu adekvatno i kvalitetno rješenje socijalnih problema. Nove ideje, potencijalno novo društvo, treba dobro promisliti. Osnovni alat politike i kapitala za očuvanje postojećeg stanja su represija i različiti oblici agresije. Postavlja se pitanje koji kontra pristup koristiti, kojim ih oružjem pobijediti. Stoga, pošaljite svoje radove na mail: 

neafirmiranaumjetnickascena@gmail.com 

zaključno s 14.4. (ponedjeljak), te se svojim tekstovima kao pojedinci i kao ljudi s ljubavlju, solidarnošću, stihovima, aforizmima i satirom borite protiv nametnutog „aparata“. Pobijedimo (o)smijehom!

 NUS je međunarodni festival suvremene umjetnosti kojem je cilj afirmacija mladih suvremenih umjetnika i približavanje suvremene umjetnosti široj publici. Ove će se ove godine održati od 22. do 29. travnja. Izložba i program odvijat će se u Multimedijalnom kulturnom centru u sklopu Doma mladih, na javnim gradskim prostorima i u Split Circusu na Bačvicama, a dio programa obuhvaća izložbu, performanse, predstavu, književnu večer… Oni koji žele sudjelovati u organizaciji festivala mogu se prijaviti i za volontere do 10. travnja, a prijavnicu možete pronaći na Facebook stranici NUS-a.

Slične vesti