12.8 C
Belgrade
01/04/2023
promocije region Srbija vesti

Novobeogradski sajam knjiga

Pod pokroviteljstvom gradske opštine Novi Beograd u Hali sportova na Novom Beogradu od 3. do 8. maja biće održan Treći Novobeogradski sajam knjiga, stripa i antikvarne knjige.

Organizator ovogodišnjeg Sajma je ustanova kulture Gradske opštine Novi Beograd, Novobeogradska kulturna mreža u partnerstvu sa Udruženjem izdavača i knjižara Srbije.

Treći novobeogradski sajam knjiga, stripa i antikvarne knjige, svečano će biti otvoren u utorak, 3. maj u 18 sati. Posvećen je stvaralaštvu pesnika i humaniste Dragana Lukića a učestvuje preko 60 domaćih i stranih izdavača.

Svi posetioci će tokom 6 dana imati priliku da se susretnu sa preko 10.000 naslova i bogatim edukativnim i pratećim programom u vidu promocija knjiga, takmičenja u poznavanju domaće književnosti , radionica stripa i druge.

Sajam će biti otvoren svakog dana od 10 do 20 časova a cena ulaznice je 80 dinara.

Laguna će svojim čitaocima ponuditi svoj bogati izdavački program a kupcima će biti na raspolaganju celokupna produkcija po najpovoljnim sajamskim cenama, a za članove kluba čitalaca važiće članski popusti, kao i akcijske cene sa prolećne STOP akcije u okviru koje je 500 naslova u pola cene (popusti se ne kombinuju!). Biće predstavljeni svetski bestseleri – „Kapiju suza“, Ejbrahama Vergezea, roman „Soba“, Eme Donahju, novu knjigu Tonija Parsonsa, nobelovce Maria Vargasa Ljosu, Hertu Miler, i ekskluzivnu kolekciju pripovedaka našeg jedinog nobelovca, Ive Andriće u godini kada se obeležava 50 godina od dobijanja nagrade i mnoge druge naslove koji su u vrhu svetskih top lista.

Lagunini pisci biće zastupljeni i na glavnoj bini sajma sa promocijama svojih knjiga koje će zatim potpisivati na štandu Lagune.
Posetiocima će se predstaviti:
sreda, 4. maj, 16h – Ivan Zlatković, roman “Sintetičari”
sreda, 4. maj, 18h – Mila Milosavljević, knjiga “Spomenar”
četvrtak, 5. maj, 16h – Dejan Stojiljković, roman “Konstantinovo raskršće”
četvrtak, 5. maj, 18h – Ivana Kuzmanović, knjiga “Od kad sam se zavolela, Volim”
subota, 7. maj, 16h – Ružica Sokić, knjiga “Strast za letenjem” i Žarko Jokanović, roman “Krugovi moći”
subota, 7. maj, 18h – Vesna Dedić Milojević, roman “Zauvek u srcu”

 

Slične vesti