5.7 C
Belgrade
09/12/2022
konkursi za mlade autore

Novinar.com.ba poziv za studentsku praksu: Pridruži se!

Balkanska omladinska agencija objavljuje JAVNI POZIV ZA STUDENTSKU PRAKSU u okviru stranice novinar.com.ba.

NVO Balkanska omladinska agencija vam predstavlja projekat Web novinar – prvi servis za objavljivanje radova studenata žurnalistike i drugih drušvenih fakulteta. Ukoliko želite objavljivati svoje radove, a uzgred biti plaćeni za to – nudimo vam jedinstvenu priliku da se prijavite u naš tim.

Potrebno je da se u što kraćem roku javite na email adresu balkanyouthagency@gmail.com , pošaljete svoj CV, kratko motivacijsko pismo (od 200 do 300 riječi) i jedan primjerak vašeg dosadašnjeg rada (to može biti istraživački tekst, fotogalerija, video materijal, karikatura i svaka druga novinarska forma), te da naznačite za koju vrstu novinarstva ste najviše zainteresovani. Osim prilike da objavite svoje materijale, nudimo vam umrežavanje sa studentima iz cijele Bosne i Hercegovine, koji će takođe biti dio portala. Dobićete priliku da iskažete svoje ideje i kreativnost, da kažete ono što želite i imate cijeloj našoj javnosti, te ćemo vam pružati pomoć i davati konstruktivne kritike tokom vašeg rada na portalu.

Novinar.com.ba vam pored honorara nudi i potvrdu o obavljenoj devetomjesečnoj praksi na našem portalu, te NAGRADNU NOVINARSKU KONFERENCIJU za najbolje i najaktivnije studente – autore. Konferencija je planirana za kraj školske godine na primorju, a naši donatori će obezbijediti prisustvo eminentnih novinara i predavača.

Da biste sudjelovali na konkursu potrebno je:

-da budete student nekog od društvenih fakulteta, s tim da studenti žurnalistike imaju prednost pri odabiru;

-da imate između 18 i 30 godina;

-da posjedujete pristup brzom internetu.

Krajnji rok za prijave je 25. oktobar 2011. godine. Nakon tog datuma će izabrani kandidati dobiti daljnje upute za rad. Napominjemo da je novinar.com.ba trenutno u testnoj fazi i da će izgledati potpuno drugačije kada se kompletna redakcija oformi i počne sa radom. Svi zainteresovani su dobro došli da sarađuju sa nama i prije navedenog roka.

Nadamo se što boljem odzivu i odličnom radu tokom školske godine na sajtu novinar.com.ba, a uz određenu podršku i želju saradnika, i nakon tog perioda.

Slične vesti