21.5 C
Belgrade
10/06/2023
region vizuelne umetnosti

Novembarski konkurs GALERIJE*

Nakon prve izložbe pod nazivom MUZEJ SAVREMENE UMETNOSTI u okviru otvorene prve izlagačke sezone, GALERIJA* raspisuje konkurs za mesec novembar 2012.

GALERIJA* je novi izlagački prostor neformalne grupe UMETNIK* koja se bavi teorijskim i praktičnim razmatranjem pojmova Umetnika i Umetnosti. Ovaj prostor u Beogradu nastaje iz potrebe da se omogući predstavljanje inovativnih ideja velikom broju različite publike.

 Specifičnost GALERIJE* ogleda se u tome što ona zapravo nije fiksirana u prostoru, već menja svoje mesto, dimenzije i oblik kako bi se prilagodila delima i konceptu izložbe. Pokretne ili statične zidove GALERIJE* formiraju ljudi, što upućuje na dodatnu interakciju između posetilaca i postavke. Budući da je otvaranje ključni momenat svake izložbe, trajanje GALERIJE* je svedeno na efektni vremenski period od sat vremena kada je posećenost i najveća. Činjenica dostupnosti publici ne podrazumeva i podilaženje ukusu, već samo olakšava pristup zahtevajući angažovanje od strane posmatrača.

 Tema je slobodna. Medij je fotografija. Na grupnoj izložbi biće predstavljen izbor od 20 autora. Autor se prezentuje jednim printom i to isključivo lično. Autor će učestvovati u oformljenju GALERIJE*. Format za izlaganje bira sam autor u dogovoru sa UMETNIKOM*. Trošak izrade printa snosi autor, a skromnog kataloga UMETNIK*. Konkurs je otvoren do 05.11.2012. Izložba će biti održana do kraja novembra 2012. Tačan termin izložbe biće određen naknadno. Potrebno je da zainteresovani autori pošalju link ka svojim radovima ili 10 radova u formatu 1.000 piksela po dužoj strani. Mejl za slanje radova je: umetniksazvezdicom@hotmail.com, a kontakt: facebook.com/umetnik.sazvezdicom.

Slične vesti