4.7 C
Belgrade
27/11/2022
rokovi

Nova književna nagrada: „Đurin šešir“

Fondacija solidarnosti Srbije i Kuća Đure Jakšića ustanovili su novu književnu nagradu pod nazivom „Đurin šešir“, koja će se dodeljivati za neobjavljenu knjigu pesama, saopštilo je danas Udruženje književnika Srbije.

 

Nagrada „Đurin šešir“ prvi put biće dodeljena poslednje nedelje juna naredne godine, na svečanosti u Kući Đure Jakšića u Beogradu. O dobitniku će odlučivati žiri u sastavu: književnik Dušan Stojković (predsednik), urednik umetničkih programa u Kući Đure Jakšića Radivoje Marković i ispred Fondacije solidarnosti Srbije književnik Miloš Janković.

 

Pravo učešća na konkursu imaju svi autori koji pišu na srpskom jeziku, a neobjavljene knjige pesama, u tri primerka, pod šifrom treba poslati do 31. marta naredne godine isključivo poštom na adresu: Kuća Đure Jakšića, Skadarska 34, 11000 Beograd. Nagrada se sastoji od objavljivanja pobedničkog rukopisa u formi knjige, u tiražu od 500 primeraka, od čega autoru pripada 100 primeraka, plakete sa likom Đure Jakšića, rad vajara Ostoje Balkanskog i unikatnog šešira, ručno izrađenog, po ugledu na Jakšićev šešir.

Izvor: www.bizlife.rs

Slične vesti