17.7 C
Belgrade
31/05/2023
Srbija vesti

Nova knjiga Srđana Srdića na Svetski dan knjige

Sagorevanja - Srdan SrdicSagorevanja“ Srđana Srdića povodom Svetskog dana knjige

Nova zbirka priča Srđana Srdića, pod naslovom Sagorevanja, biće objavljena na Svetski dan knjige, 23. aprila 2014. godine. Ovu, drugu po redu Srdićevu zbirku priča sačinjava devet priča koje se bave problemom identiteta. Autor je za sinopsis ove zbirke priča nagrađen stipendijom „Fonda Borislav Pekić“.

Povodom Svetskog dana knjige biće objavljeno elektronsko izdanje Sagorevanja, a uskoro će se u knjižarama pojaviti i štampano izdanje.

Srdićev ekskluzivni izdavač je Književna radionica Rašić, koja je dosad objavila celokupan opus ovog mladog autora u elektronskom obliku. Elektronsko izdanje knjige dostupno je za kupovinu na internet stranicama izdavača (www.krr.rs) i u internet prodavnici Amazon, u formatima epub, mobi i apk (Android aplikacija).

Srđan Srdić (1977) je dosad objavio dva romana (Mrtvo polje, Satori) i zbirku priča (Espirando), a kao autor ili urednik objavljivao je tekstove u nekoliko antologija kratkih priča i u mnogobrojnim književnim časopisima. Za zbirku priča Espirando dobio je nagrade „Biljana Jovanović“ i „Edo Budiša” za 2011. godinu.

Proza Srđana Srdića prevođena je na albanski, mađarski, rumunski, ukrajinski i poljski jezik.

 

Slične vesti