15.7 C
Belgrade
24/03/2023
Hrvatska koncerti region Srbija vesti

Noise bendovi iz Hrvatske 31.3.2017. u CK13

Ovog petka, 31. marta sa početkom od 20 časova i 30 minuta u Omladinskom centru CK13 održaće se koncert na kome će nastupiti čak četiri benda:

Rusti, Harvo Jay, Headlights Tell Stories i Voda Nad Vodama

Stiže talas mađih bendova iz Hrvatske na koji će se nadovezati novosadska Voda Nad Vodama!

Rusti je noise pop bend iz Kutine koji trenutno deluje u Zagrebu, nastao 2013. godine. Svoj prvi službeni EP “Brana” izdali su 2015. godine. U prethodnom periodu više puta su menjali postavu, a sada u bendu sviraju: Tomislav Đudarić (vokal, gitara), Ivan Mlakar (vokal, bas) i Branimir Blažević (bubnjevi). Mini turneja u Srbiji 2015. Godine ostala je upamćena, kada je bend u tri dana svirao u Subotici, Novom Sadu i Našicama. Nakon zatišja i promene postave, Rusti se vraća osvežen novim pesmama, ljudima i energijom.

Harvo Jay je tročlani dream noise bend iz Osijeka. Nastao je 2015 godine, a čine ga Hrvoje Dešić (gitara, vokal), Marko Pernarčić (bas, vokal) i Šimun Padovan (bubnjevi, vokal). Zajedno rade žanrovski različitu, dinamičnu muziku prožetu nepravilnim ritmovima i minimalističkim tekstovima, često u obliku narodnih izreka i slogana. Prošle godine su izdali Lajv Ep snimljen u sklopu “Bankine”, kompilacije osiječkih bendova sa nastupa u klubu Exit, a samostalno snimaju prvi album koji izlazi uskoro.

Headlights Tell Stories je tročlani pop/noise/trucker rock band koji takođe dolazi iz Osijeka. Nakon sviranja desetak koncerata pod raznim imenima i sa drukčijim postavama, bend početkom 2016. počinje sa ozbiljnim i konkretnim radom. Postavu čine Mateo Holik (gitara, vokal), Nebojša Bolić (bass) i Strahinja Krnjaić (bubnjevi). Prvi nastup su imali na live snimanju “Bankine” gde dobijaju prve pozitivne kritike. Nakon par lokalnih koncerata, pre mesec dana objavljuju svoj debitantski EP od 4 pesme pod nazivom Homesick. Muziku doživljavaju kao ventil za ispuštanje frustracija i negativnih vibracija, te svojim melodijama slušatelju pokušavaju približiti predivni osećaj izolovanosti povezane s ruralnim delovima planete.

Bend Voda Nad Vodama oformljen je u Novom Sadu 2007. Godine, oslonivši se na punk logiku da je bitan stav, a ne muzičko iskustvo. Iako muziku VNV ne možemo svrstati u žanr punk muzike, njihovi koncerti su izuzetno bučni sa dominantnim molskim pasažima radikalno svedenih ritmova i vokalnih harmonija, koji su ključni u izlivanju ogromne energije ovog punk is not dead svedočenja u 21. veku.

Karte po ceni 250 dinara će se prodavati na ulazu u klub CK13.

Slične vesti