5.8 C
Belgrade
28/03/2023
festivali izložbe Srbija vesti

Nevidljiva kultura – Sajam nezavisne štampane produkcije

nevidljiva kulturaSre/24 – čet/25. decembar 2014.
14-19h
Biblioteka Branko Miljković, Bulevar kralja Aleksandra 298, Beograd
Četvrtak, 25. decembar 2014. od 18h – Javni razgovor sa gostima!
 
Sledeće nedelje dešavaće se Sajam nezavisne štampane produkcije NEVIDLJIVA KULTURA kao inicijativa sa same samoorganizovane i vaninstitucionalne scene. Sajam je zamišljen kao poluformalno/neformalno okupljanje svih zainteresovanih za neverovatno bogatu nezavisnu/samoorganizovanu najčešće, ali ne isključivo, profesionalnu kulturnu produkciju kojom smo okruženi, a koja je nevidljiva u javnim medijima i u zvaničnim predstavljanjima kulture u Srbiji i van nje.
 
Pozivamo sve zainteresovane nezavisne/samoorganizovane jednokratne ili višekratne izdavače iz oblasti savremene umetnosti i kulture iz cele Srbije da doprinesu Sajmu svojom produkcijom štampanih i elektronskih izdanja (najbolje oba): knjigama, katalozima, deplijanima, brošurama, plakatima, fanzinima, magazinima i časopisima, ulaznicama, flajerima, i svime onim što mislite da obuhvata nezavisnu štampanu produkciju, nastalu od kraja osamdesetih do danas. 
 
Sav materijal donosi se direktno na Sajam (24. i 25. decembar, 14-19h) ili se javite ako želite da ga pošaljete poštom. Doneti materijal može da se ostavi da bude deo biblioteke/fundusa nezavisne štampane produkcije, a može i samo da se pokaže, uz molbu organizatora da se informacija o tom materijalu uvrsti u bazu podataka (popis i dokumentacija rade se na licu mesta). 
 
Takođe, ukoliko želite da uradite promociju knjige, promociju izdavačkih poduhvata (velikih i malih) i radionica ili bilo kakav drugi javni program u okviru Sajma a u vezi sa predstavljanjem nezavisne/samoorganizovane štampane produkcije – imate tu mogućnost; javite se do ponedeljka, 22. decembra.
 
Ovo je tek skromni početak napora da se uobliči Baza podataka nezavisne kulture sa Balkana u javnu i uvek dostupnu Internet bazu informacija (sajt www.b-i-a-d.net će uskoro biti funkcionalan), u okviru koja je planirana i e-biblioteka. 
 
Za sve dopunske informacije, kao i prijavu programa koje biste hteli da radite u okviru Sajma, pišite na central@b-i-a-d.net ili se javite Bobi Mirjani Stojadinović na 063 346 462.

Slične vesti