14.6 C
Belgrade
30/05/2023
Hrvatska poezija

Natječaj za “Viteza Europskog pjesničkog turnira 2013”

hrvatskaZaložba Pivec iz Maribora u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca objavljuje Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu u Hrvatskoj, čiji autor ili autorica će sudjelovati na Europskom pjesničkom turniru 2013. u Mariboru. Stručni žiri za Hrvatsku u sastavu Darija Žilić, Marko Pogačar i Davor Šalat poziva autore da pošalju neobjavljenu pjesmu, do maksimalno 60 stihova, na adresu HDP, Basaričekova 24, 10000 Zagreb, s naznakom PJESNIČKI TURNIR 2013, najkasnije do 31. 08. 2013. U jednoj kuverti treba biti potpisana pjesma  sa šifrom, a u drugoj kuverti, označenoj sa šifrom, trebaju biti podaci o autoru: ime, prezime, adresa, e-mail  i broj telefona.

Stručni žiri će izabrati 10-12 najboljih pjesama (koje će biti objavljene u literarnom časopisu TEMA) i pobjednika (dobiva simboličku financijsku nagradu po mogućnostima organizatora), koji će sudjelovati na Europskom pjesničkom turniru 16. 11. 2013. u Slovenskom narodnom kazalištu Maribor. Pobjednička pjesma bit će prevedena na jezike država koje sudjeluju. Pobjedniku će Založba Pivec platiti troškove puta i smještaja u Mariboru. Na Europskom pjesničkom turniru sudjelovat će pjesnici iz 7 zemalja i takmičit će se za naslov Europski vitez poezije 2013, željeznu ružu i nagradu od 1000 €. Nagradu dodjeljuje stručni žiri. Sudjelovat će: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Austrija, Mađarska, Slovačka, Austrija i Slovenija.

Uz mariborski održat će se i dva promocijska turnira, jedan u Sarajevu 26. 10., a drugi  u Zalaegerszegu 14.11.  2013.

Založba Pivec će isto tako omogućiti nacionalnim pobjednicima putovanje i boravak na ta dva turnira.

Pobjedničke pjesme izbora u pojedinim zemljama bit će objavljene u originalu i s prijevodima, u literarnoj reviji Rp./Lirikon21, koju uređuje Ivo Stropnik.

Slične vesti