-0.8 C
Belgrade
05/02/2023
Hrvatska prevodilaštvo region

Natječaj za Residencijalni program u Splitu

Pokretanjem rezidencijalnog programa „Marko Marulić“ i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti suvremenim europskim autorima i prevoditeljima bolje upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom scenom.

Uz partnere u projektu: Grad Split, Ministarstvo Kulture RH i Traduki, Udruga Kurs je osigurala stipendije za autore i prevodioce u 2010. godini i smještaj u srcu starog grada (photos)
Pisac u gostima koristi vrijeme stipendije za svoj rad, a pored toga će imati predstavljanja i upoznavanja s kulturnim životom Splita. U periodu boravka organiziraju se čitanja i sudjelovanja na tribinama u gradskoj knjižnici, školama i literarnim radionicama.

Stipendija uključuje organizirani smještaj u opremljenom stanu u centru grada u trajanju od četiri tjedna i pokrivanje troškova boravka u iznosu od 800 Eura.

Termini boravka: travanj, svibanj, rujan, listopad, studeni u 2010. godini
Termin boravka u maju mjesecu je od 27. maja do 27. lipnja 2010 godine.

Pozivaju se književnici i prevoditelji iz centralne i jugoistočne Europe, da se do 15.rujna 2010; prijave za sudjelovanje putem Natječaja za književne stipendije.

Prijava mora sadržavati:

1. curriculum vitae (na hrvatskom, engleskom ili njemačkom)
2. puna adresa (kontakt telefon i e-mail adresa)
3. popis objavljenih djela
4. kratak opis planova rada u Splitu
5. pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca

Aplikacije poslati na: Udruga KURS, A. Mihanovića 27, 21000 Split, Hrvatska
ili na e-mail adresu: info@kurs.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , www.kurs.hr.
Prijave će zaprimiti Odbor za dodjelu stipendije, te izvijestiti kandidate o izabranim autorima

Slične vesti