4.8 C
Belgrade
26/11/2022
esejistika Hrvatska region

Natječaj za objavljivanje radova iz područja humanističkih i društvenih znanosti

Pluridisciplinarni časopis za intelektualna i duhovna  pitanja „Nova prisutnost“  objavljuje

N A T J E Č A J

za objavljivanje radova iz područja humanističkih i društvenih znanosti, i to napose s područja  filozofije, sociologije i sociologije religije, psihologije, politologije, ekonomije,  teologije i duhovnosti.

Časopis se bavi najvećim dijelom suvremenom, a ne povijesnom tematikom, sa čijeg područja objavljuje pojedine priloge iznimno.

Cilj je časopisa otvaranje prostora za slobodni dijalog o svim relevantnim i važnim pitanjima suvremenog čovjeka i društva i za promicanje temeljnih ljudskih vrednota u duhu univerzalnog humanizma i za njihovu  afirmaciju u društvu u službi čovjeka i zajednice.

„Nova prisutnost“ je referirana u priznatim međunarodnim znanstvenim bazama podataka CSA Sociological Abstracts Database, Worldwide Political Science Abstracts i Religious and Theological Abstracts.  U tijeku su koraci  za objavljivanje  i u drugim bazama podataka.

Časopis sufinanciraju  Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo kulture i Grad Zagreb.

U svakom broju časopisa  objavljuju se znanstveni radovi (sa sažecima na engleskom i hrvatskom), stručni članci, eseji, promišljanja i razmatranja, otvoreni dijalozi,  priopćenja, recenzije  i prikazi.

Časopis redovito izlazi od 2003. godine i sada se objavljuje triput na godinu  u ukupnom broju od cca 450 tiskanih stranica godišnje, i to krajem travnja, kolovoza i prosinca.

Tekstovi (do 15 kartica) za  broj 9/1-2011.  mogu se poslati  (elektronički) uredništvu  najkasnije do  20. ožujka 2011. a za broj 9/2-2011.  do 20. svibnja 2011. na adresu  ivan_supicic@yahoo.com

Za UREDNIŠTVO,
akad. Ivan Supičić, glavni urednik
Branjugova 2, 10000 Zagreb

Slične vesti