24.1 C
Belgrade
31/05/2023
Hrvatska NVO sektor

Natječaj za međunarodnu suradnju

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva raspisala je natječaj za razmjenu stručnjaka na stranim i domaćim skupovima za ovu godinu.
Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je poziv na iskaz interesa za suradnju u području prijenosa znanja i iskustava iz Republike Hrvatske na međunarodnoj razini – Znanje bez granica A (za sudjelovanje predstavnika i predstavnica udruga iz Hrvatske na međunarodnim skupovima u inozemstvu) te Znanje bez granica B (za sudjelovanje inozemnih stručnjaka i stručnjakinja na skupovima u Hrvatskoj) za 2010. godinu.
Na poziv za ostvarivanje potpore prijaviti se mogu udruge registrirane u Republici Hrvatskoj. Potpora će se dodjeljivati za sudjelovanje na međunarodnim skupovima i sudjelovanje međunarodnih stručnjaka i stručnjakinja na domaćim skupovima koji su tematski izravno usmjereni k jednom od sljedećih područja:promicanje i zaš¡tite ljudskih prava te unapređenje demokratskih institucija društva i vladavine prava, izvaninstitucionalno obrazovanje za razvoj demokratskog građanstva, zaštita prirode, okoliša i održivi razvoj, mladi, razvoj volonterstva, izvaninstitucionalna kultura, mediji i primjena informacijsko-komunikacijske tehnologije u razvoju civilnoga društva, regionalni razvoj, društvena kohezija te razvoj društvenog poduzetništva pružanjem usluga u socijalnoj skrbi, zaš¡titi zdravlja i obiteljskim uslugama, sektorske prilagodbe sustavu Europske unije, informiranje i obrazovanje građana o procesu pristupanja Europskoj uniji, promicanje europskih vrijednosti te promoviranje nacionalnih interesa u ujedinjenoj Europi, promicanje dijaloga među kulturama euro-mediteranske regije, društvena uključenost i siromaštvo.

Udrugama se tijekom 2010. godine može odobriti samo jedna potpora u okviru dviju inačica poziva. Tražena financijska potpora ne smije preći 70% ukupnih troškova sudjelovanja na međunarodnom skupu odnosno troškova dolaska međunarodnog stručnjaka/inje.

Prijave će se zaprimati kontinuirano, odnosno do isteka ukupno planiranoga iznosa za potpore u 2010. godini, a počevši od 4. siječnja 2010. godine, a najkasnije do 10. studenog 2010. godine, s tim da se događanja mogu odvijati najkasnije do 31. prosinca 2010. godine. Prijave na poziv za iskaz interesa trebaju biti poslane najmanje 30 dana prije najavljenog datuma održavanja skupa.

Podrobnije informacije o uvjetima prijave sadržane su u tekstu poziva i uputama za prijavu koji su dostupni na internetskoj stranici Nacionalne zaklade.

http://zaklada.civilnodrustvo.hr

Slične vesti