3.6 C
Belgrade
01/12/2022
esejistika Hrvatska

Natječaj za dodjelu nagrade Višnja Machiedo

visnja m.Hrvatski P.E.N. centar raspisao je natječaj za dodjelu nagrade Višnja Machiedo. Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2012. do 15. prosinca 2013.

Prijedloge za dodjelu nagrade mogu podnositi građani Republike Hrvatske, javni i drugi djelatnici u kulturi, udruge i druge pravne osobe u kulturi, ustanove u kulturi i ostale pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj.

Prijedlog za dodjelu Nagrade mora biti pismeno obrazložen. Obrazloženje prijedloga mora sadržavati osnovne podatke o autorici/autoru, odnosno koautorima predloženim za dodjelu Nagrade, te obrazloženje razloga za dodjelu Nagrade.

Pravilnik Nagrade Višnja Machiedo objavljen je u Narodnim novinama broj 141 27. studenoga 2013., te na  internetskim stranicama  Hrvatskoga centra P.E.N.-a.

Pet (5) primjeraka djela valja dostaviti na adresu:
Hrvatski P.E.N. centar, Basaričekova 24, 10 000 Zagreb.

Rok za predaju prijedloga istječe 15. siječnja 2014. Rezultati natječaja bit će objavljeni na tiskovnoj konferenciji, a nagrada uručena javno na posebnoj svečanosti.

Slične vesti