0.7 C
Belgrade
28/01/2023
esejistika Hrvatska proza

Natječaj „Autsajderski fragmenti“

Institut «Vlado Gotovac» i uredništvo časopisa «Autsajderski fragmenti» objavljuju NATJEČAJ za radove iz područja književnosti, umjetnosti i kulture.

«Autsajderski fragmenti» su časopis za književnost, znanost i umjetnost koji izlazi od 2005. god. Ideja vodilja je okupljanje renomiranih hrvatskih i svjetskih umjetnika, znanstvenika te studenata na zajedničkim projektima. Časopis je usmjeren na objavljivanje znanstvenih, književnih i umjetničkih radova te dosad neobjavljenih prijevoda stranih autora. Povod za dvobroj 2010. godine je 10. godišnjica smrti i 70. godišnjica rođenja poznatog hrvatskog književnika, filozofa, govornika i političara – Vlade Gotovca.

Na natječaj se mogu prijaviti znanstveni i stručni radovi napisani po pravilima znanstvene metodologije, književni radovi te umjetnički radovi iz različitih područja vizualnih umjetnosti (slikarstvo, fotografija, strip itd). Središnja tema dvobroja je lik i djelo Vlade Gotovca. U obzir dolaze sva ostvarenja koje su na bilo koji način povezana s nekim aspektom djelovanja Vlade Gotovca ili su inspirirana njime.

Neka od predloženih područja:

–  Fragmenti i Autsajderi: angažirana umjetnost/književnost
–  Najbolji od svih mogućih svjetova: društvena borba za veći i potpuniji humanitet
–  Čovjek-Čovjek-Ljudi: ljudska prava i njihovo kršenje
–  Zalazak sunca – Impresija: političko zatvoreništvo i društveno zalaganje
–  Mehr Licht: filozofija/umjetnost i transcendentno

Studentima filoloških grupa otvorena je mogućnost suradnje na prijevodima neobjavljenih radova stranih pisaca koji su jedan dio svoga života proveli u egzilu ili političkom zatvoreništvu.

Svi radovi šalju se u elektronskom obliku na e-mail adresu: institut.gotovac@gmail.com
Rok za predaju radova je 22. listopada 2010.

Slične vesti