11.9 C
Belgrade
24/03/2023
festivali Srbija vesti

Nastup Poezin grupe na Festivalu 9 umetnosti “Dev9t”

Poezin-logoCiglana Klub Ljubitelja Teške Industrije
Slanački put 26, Višnjička banja, Beograd
Subota, 13. jun od 20 časova

Nastup Poezin grupe na Festivalu 9 umetnosti “Dev9t” na strip / književnom stejdžu – “INTEGRAL FAVELI”, održaće se 13. juna (subota) od 20h.

Nastupiće 7 učesnika programa koji će izvoditi svoju poeziju na sceni. Planira se dva kruga poezije (kratka muzička pauza između dva poetska kruga).

O Poezinu: “Misija Poezina je uspostavljanje nove poetske scene u Srbiji kao i izgradnja mostova saradnje sa srodnim organizacijama u regionu i svetu. Našu misiju realizujemo mapiranjem slam pesnika i poetskih performera u Srbiji, produkcijom radova o slam poeziji i slam sceni, organizacijom poetskih i performerskih radionica, realizacijom poetskih događaja kao i povezivanjem i saradnjom sa slem pesnicima i poetskim performerima iz regiona i sveta.”

Festival 9 umetnosti „Dev9t“ – 2015.

Link Festivala na FB: https://www.facebook.com/events/1608387866069697/
Sajt organizacije Poezin: http://www.poezin.net/
Sajt Slam Studio: http://www.slamstudio.org/

O Festivalu: “DEV9T se bori za opstanak kulture jer je ona prirodni habitat svih bića. Ukoliko se ne očuva, pretvorićemo se u ugroženu vrstu nesvesnu svrhe svog postojanja. Zato je ovaj festival mesto koje će umetnicima omogućiti da imaju potpunu slobodu da budu to što jesu i da stvaraju kako žele. Tako će DEV9T, tokom narednih nekoliko godina, iz umetničke kolonije prerasti u vodeću platformu za umrežavanje umetnika sa organizatorima manifestacija, publikom i komercijalnim sponzorima, što je ujedno i cilj festivala.”

Slične vesti