4.5 C
Belgrade
04/02/2023
region

Narodno pozorište iz Leskovca učestvuje na “Joakim interfestu” u Kragujevcu

Narodno pozorište

LESKOVAC – Leskovačko Narodno pozorište učestvovaće na Međunarodnom festivalo “Joakim interfest” u Kragujevcu gde će izvesti komad “Mandrigola”.
U ovoj ustanovi kulture počele su pripreme komada “Ljubavnik velikog stila” u režiji poznatog reditelja Slavenka Saletovića.
Zgrada leskovčakog Narodnog pozorišta se uveliko renovira i prdstave iz programa za ovu sezonu biće realizovane u Leskovačkom kulturnom centru i na gostovanjima širom Srbije. Dugo najavljivana rekonstrukcija Narodnog pozorišta konačno je počela da se realizuje. Za ovu namenu 30 miliona dinara obezbeđeno je iz NIP-a, dok će iz budžeta grada predviđeno ulaganje 26 miliona dinara. Prema planu radova, kompletna rekonstrukcija bi trebalo da bude završena za oko sedam meseci i za to vreme predstave ovog pozorišnog ansambla biće izvođene uglavnom u drugim mestima širom Srbije. Direktor Narodnog pozorišta Zoran Rakić ističe da predstoji jačanje ansambla i regulisanje pitanje stalnog finansiranja pozorišta i tako će se ono polako vratiti na kulturnu mapu Srbije, gde mu je i mesto.
-Leskovac zaslužuje reprezentativan objekat, jer ima dugu pozorišnu tradiciju. Posle rekonstrukcije leskovačko Narodno pozorište ne samo da će biti najlepše u Srbiji, ako se izuzmu pozorišta u Beogradu, već će objekat biti izgrađen po najstrožim bezbednosnim standardima, pre svega kada je reč o protivpožarnoj zaštiti! – ocenjuje direktor Narodnog pozorišta Zoran Rakić.
Zgrada Narodnog pozorišta nije ozbiljno renovirana nekoliko decenija, a deo prostorija je u izuzetno lošem stanju o čemu najbolje govori podatak da je pre nekoliko godina došlo do rušenja plafona, ali srećom nijedan radnik nije povređen! Za manje od godinu dana scena Narodnog pozorišta biće spremna za najveće pozorišno-scenske spektakle – kaže Zoran Rakić, direktor Narodnog pozorišta.
Danilo Kocić

Slične vesti