17.3 C
Belgrade
16/06/2024
15. april kratke priče rokovi u aprilu Srbija

Najkraće priče 2023

Izdavačka kuća „Alma” priprema zbornik pod nazivom „Najkraće priče 2023”. Od ove godine Zbornik će imati četiri celine:

  1. Neobjavjene priče
  1. Iz knjiga
  2. O knjigama priča
  3. O autorima

Za prvi deo Zbornika šalju se do tri neobjavljene priče na bilo kojem od jezika s područja nekadašnjeg srpskohrvatskog jezika, ne duže od 1800 znakova (pri čemu se i razmak između reči računa kao znak). Od ove godine priče će se objavljivati i ćirilicom i latinicom, po želji autora. Nema nikakvih tematskih ili žanrovskih ograničenja. Konkurs nema takmičarski karakter – nema pobednika, nagrada i sl. Sve priče treba poslati u jednom fajlu.

U drugom delu („Iz knjiga“) predstavljaju se objavljene knjige kratkih priča na bilo kojem od jezika s područja nekadašnjeg srpskohrvatskog jezika. Šalje se jedna ili dve priče. Predstavljaju se isključivo knjige objavljene 2023. godine. Osim priča iz knjige, potrebno je poslati naziv knjige, ime autora, naziv izdavača knjige, godinu i mesto izdanja knjige. Priče iz knjige, zajedno s autorovom biografijom i podacima o knjizi, šalju se u jednom fajlu u Vordu. Poželjno je poslati i sliku prednje strane korica knjige (najbolje kao JPG ili PDF fajl). Priče se štampaju ćirilicom ili latinicom, u zavisnosti od pisma predstavljene knjige.

U trećem su delu („O knjigama priča“) prikazi knjiga kratkih priča objavljenih na bilo kojem od jezika s područja nekadašnjeg srpskohrvatskog jezika. Šalju se neobjavljeni, kao i već objavljeni prikazi (u časopisima, zbornicima, kao pogovor ili predgovor u autorskim knjigama i drugde). Prikazuju se isključivo knjige objavljene 2023. godine. Ukoliko je prikaz već objavljen, potrebno je navesti podatke o izvoru (naziv časopisa, zbornika, kolektivne monografije i drugo, godina izdanja, broj, mesto, izdavač, brojevi stranica ili adresa na internetu, datum postavljanja…). Osim prikaza knjige, potrebno je poslati naziv knjige, ime autora, naziv izdavača knjige, godinu i mesto izdanja knjige. Prikazi mogu biti na bilo kojem od jezika s područja nekadašnjeg srpskohrvatskog jezika. Prikazi knjiga se štampaju ćirilicom ili latinicom, po želji autora. Prikaz knjige, zajedno s biografijom autora prikaza i podacima o knjizi, šalje se u jednom fajlu u Vordu. Poželjno je poslati i sliku prednje strane korica knjige (najbolje kao JPG ili PDF fajl).

Osnovni podaci o autoru (godina i mesto rođenja, zanimanje, književni rad, saradnja sa časopisima, objavljene knjige…), koji čine sadržaj četvrtog dela Zbornika, biće odštampani ćirilicom ili latinicom, po želji autora. Poželjno je poslati i autorovu fotografiju, najbolje portret.

Konkurs je otvoren do 15. aprila 2024. godine. Sredinom jula 2024. godine biće objavljen zbornik najboljih priloga (priča i prikaza) pristiglih na konkurs.

Sve informacije o konkursu, autorima zastupljenim u zborniku, predstavljanju knjige i sl. biće objavljene na sajtu www.alma.rs i www.alma.co.rs. Na ovom sajtu mogu se pročitati svi zbornici s prethodnih konkursa (uključujući i zbornik s XXII konkursa za najkraću kratku priču – „Pevač na krovu“), kao i zbornici „U trideset reči“, „U pedeset reči 1“, „U pedeset reči 2“ i „U sedamdeset reči 1“,, koji sadrže priče koje nemaju više od trideset/pedeset/sedamdeset reči i koje su već objavljene u našim zbornicima priča od 2002. do 2021. godine.

Prilozi (priče, prikazi, biografije) uvršteni u zbornik neće se honorisati. Autorski primerak zbornika nije predviđen. Prilozi se potpisuju imenom i prezimenom.

Radovi se šalju elektronskom poštom na adresu:

alma.izdavackakuca@yahoo.com

Sve priloge treba poslati u jednom fajlu (izuzev JPG ili PDF fajlova s naslovnim stranicama knjiga i/ili autorovom fotografijom).

Svima ćemo potvrditi da smo njihov mejl primili. Ukoliko vam ne odgovorimo, molimo vas da priloge pošaljete ponovo.

Slične vesti