22.9 C
Belgrade
23/07/2024
proza Srbija

Najkraće priče 2018

Izdavačka kuća „Alma” priprema zbornik priča pod nazivom „Najkraće priče 2018”. Na konkurs se šalju do tri neobjavljene priče, ne duže od 30 redova (1800 znakova, pri čemu se i razmak između reči računa kao znak). Nema nikakvih tematskih ili žanrovskih ograničenja. Konkurs nema takmičarski karakter – nema pobednika, nagrada i sl. Priče uvrštene u zbornik neće se honorisati. Autorski primerak zbornika nije predviđen. Priče se potpisuju imenom i prezimenom. Poželjno je navesti i osnovne podatke o autoru (godina i mesto rođenja, zanimanje, književni rad, saradnja sa časopisima, objavljene knjige, adresa, telefon, imejl adresa…). Radovi se šalju elektronskom poštom na adresu:

alma.izdavackakuca@yahoo.com

Sve priče, zajedno s autorovom biografijom, treba poslati u jednom fajlu.

Svima ćemo potvrditi da smo njihov mejl primili. Ukoliko vam ne odgovorimo, molimo vas da priče pošaljete ponovo. 

Konkurs je otvoren do 15. decembra 2018. godine. Sredinom marta 2019. godine biće objavljen zbornik najlepših ostvarenja pristiglih na konkurs.

Sve informacije o konkursu, autorima zastupljenim u zborniku, predstavljanju knjige i sl. biće objavljene na sajtu www.alma.rs i www.alma.co.rs. Na ovom sajtu mogu se pročitati svi zbornici s prethodnih konkursa (uključujući i zbornik sa XVII konkursa za najkraću kratku priču – „Divka“).

 

 

Slične vesti