12.9 C
Belgrade
09/12/2022
proza Srbija

Najkraće priče 2016.

ALMA-slika-30Izdavačka kuća „Alma” priprema zbornik priča pod nazivom „Najkraće priče 2016”. Na konkurs se šalju do tri neobjavljene priče, ne duže od 30 redova (1800 znakova, pri čemu se i razmak između reči računa kao znak). Nema nikakvih tematskih ili žanrovskih ograničenja. Konkurs nema takmičarski karakter – nema pobednika, nagrada i sl. Priče uvrštene u zbornik neće se honorisati. Autorski primerak zbornika nije predviđen. Priče se potpisuju imenom i prezimenom. Poželjno je navesti i osnovne podatke o autoru (godina i mesto rođenja, zanimanje, književni rad, saradnja sa časopisima, objavljene knjige, adresa, telefon, imejl adresa…).
Radovi se šalju na adresu:

„Alma”
Molerova 62-A
11000 Beograd

ili elektronskom poštom na adresu:

alma.izdavackakuca@yahoo.com

Pošto veliki broj mejlova, iz nepoznatih razloga, ne stiže do nas, svima koji priče pošalju elektronskom poštom potvrdićemo da smo njihov mejl primili. Ukoliko vam ne odgovorimo, molimo vas da priče pošaljete ponovo.
Konkurs je otvoren do 15. decembra 2016. godine. Sredinom marta 2017. godine biće objavljen zbornik najlepših ostvarenja pristiglih na konkurs.

Sve informacije o konkursu, autorima zastupljenim u zborniku, predstavljanju knjige i sl. biće objavljene na sajtu www.alma.rs i www.alma.co.rs. Na ovom sajtu mogu se pročitati svi zbornici s prethodnih konkursa (uključujući i zbornik s XV konkursa za najkraću kratku priču – „Susreti sredom“).

Slične vesti

1 comment

Jovan 09/11/2016 at 13:43

ko je*

Comments are closed.