4.7 C
Belgrade
27/11/2022
Srbija vesti

Najava koncerta ženskih bendova

Beogradski bendovi XANAX, Fandango, Methyl Orange i somborski Line Out nastupiće u subotu 26. novembra u KC Gradu, u okviru festivala ženskog audiovizuelnog stvaralaštva Femix Fest. Ovaj festival, koji se održava drugu godinu za redom, predstavlja deo projekta „Femix – Mreža ženskog stvaralaštva“.

Ovogodišnji Femix Fest, pored muzičkog dela u KC Gradu, obuhvata i filmski program i foto izložbu koji se otvaraju 25. novembra u Kulturnom Centru Rex. Ulaz na sve programe u okviru Femix Festa je besplatan, a svi posetioci muzičke večeri u KC Gradu će na poklon dobiti po primerak Femiksete 2011, kompilacije domaćih ženskih bendova. Na ovogodišnjoj Femikseti, drugoj po redu, našlo se čak 27 pesama sa ženskim autorstvom.

Projekat „Femix – Mreža ženskog stvaralaštva“ realizuje omladinska organizacija Klub OPA „Omladina pokreće akciju“, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

 Kontakt:

Dunja Begović, koordinatorka projekta

063/8927-287

Jovana Stošić, PR

069/27-488-27

femix.rs@gmail.com

KRATKA PORUKA DONATORA:

Po prvi put u istoriji Srbije, mladi imaju svoj Zakon, usvojen pre završetka Međunarodne godine mladih. Zahvaljujući tome, stvoreni su uslovi za održivu podršku idejama omladine na svim nivoima. Osnovni ciljevi Ministarstva omladine i sporta su da se što više mladih uključi u društvene tokove, da se mladima pomogne u samostalnom organizovanju i da im se pruže jednake šanse, kao i da se promovišu zdravi stilovi života mladih. Ovi ciljevi se ostvaruju i putem projekata omladinskih udruženja i udruženja koja se bave mladima. Do sada je pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta realizovano preko 600 omladinskih projekata u oko 300 različitih udruženja, a 84 omladinske organizacije obučene su za pisanje projekata.

Slične vesti