5.8 C
Belgrade
30/03/2023
poezija Srbija

Наградни конкурс за Други фестивал љубавне поезије

Поводом Младенаца, српског Дана љубави, уз подршку Културног центра Горњи Милановац, расписује се наградни конкурс за Други конкурс љубавне поезије у три категорије: глоса, сонет и песма слободне форме + аутопоетички исказ (потребно је написати га уз сваку песму: инспирација, повод, околности, посвета и сл.).

Селекциона и оцењивачка комисија одабраће из сваке категорије по седам најуспелијих остварења и по једно од њих предложити за награду Слово љубве (плакета-уникатна диплома, урађена по решењу историчара уметности Бранке Вучићевић Вучковић).

Предвиђено је да се у зборнику За тебе љубави моја објави по 69 остварења из сваке категорије, али ако не буде довољно песама које би задовољавале књижевно-теоријске критеријуме, у зборнику ће бити заступљено 69 песника чија остварења предложи Селекциона и оцењивачка комисија. Зборник ће бит штампан у формату Б-5, повезу тврдом, са корицама у боји и на квалитетном папиру.

Буџет за израду плакета и диплома и за штампање зборника образовао би се од уплата учесника Конкурса, чија остварења буду одабрана за објављивање, у износу од 1.500 динара, чиме се стиче статус претплатника на три примерка књиге. Учесници Конкурса чија остварења не буду објављена могу бити претплатници на зборник по цени од 500 динара за примерак.

Учесници Конкурса биће благовремено обавештени о начину за прикупљање средстава за израду плакета и диплома и за објавњивање књиге, као и о тачном датуму одржавања Фестивала (Горњи Милановац, крај марта 2017.год.).

На Конкурс достављати само по једну песму у свакој од три категорије.Није обавезно да се учествује са песмама у све три категорије (глоса, сонет, песма слободне форме) већ по нахођењу: само у једној, само у две или у све три категорије. Обавезан је, међутим, аутопоетички исказ уз сваку песму.

Уз песме са аутопоетичким исказима, у три (3) примерка и потписане шифром, у посебно запечаћеном коверту, достављати још и:

  1. Разрешење шифре са адресом и контактима,
  2. Краће биобиблиографске податке и фотографију,
  3. Изјаву о претплати,
  4. Адресиран коверат са поштанском марком за повратне информације.

Конкурсне материјале достављати од 10. децембра 2016. год. до 31.јануара 2017.год. на адресу: Миливоје Трнавац, с.Гојна Гора, 32308 Прањани.

Slične vesti