5.4 C
Belgrade
05/12/2022
esejistika poezija proza Srbija

Наградни конкурс ТРАГОМ НАСТАСИЈЕВИЋА

Библиотека Браћа Настасијевић из Горњег Милановца расписује

Наградни конкурс

ТРАГОМ НАСТАСИЈЕВИЋА

Категорије конкурса обухватају песму, кратку прозу и есеј. Оквирна тема конкурса јесте стваралаштво чувене уметничке породице Настасијевић, премда ће стручни жири, који именује Библиотека, у свим категоријама ценити и остале самосталне и аутентичне уметничке прилоге.

Као и раније, позивамо ствараоце свих узраста – ученике основних и средњих школа, затим одрасле – афирмисане и неафирмисане.

Запослени у Библиотеци немају право учешћа на конкурсу.

Технички услови:

Текстове достављати искључиво у електронској форми, у PDF и WORD формату, фонт Times New Roman, 12; обим текста не би требало да прелази 15 000 карактера (са размацима). Библиотека задржава право лекторисања прилога, у контексту издавачке процедуре, уз консултацију са аутором.

Конкурс је отворен од 25. маја до 1. октобра 2021. Стручни жири ће 15. октобра објавити резултате конкурса. Награђени радови биће објављени и промовисани у зборнику Библиотеке Слово Ћирилово, током манифестације Дани Настасијевића у октобру / новембру 2021. Узевши у обзир и даље актуелну епидемиолошку ситуацију, Библиотека ће све учеснике конкурса и заинтересоване благовремено обавештавати о свим важним детаљима. Ауторска права и међусобни односи учесника конкурса и Библиотеке биће уређени уз поштовање позитивних прописа и добрих пословних обичаја. Уз широко поштовање слободе уметничног стварања, Библиотека задржава право да не узме у разматрање радове који заговарају било који облик нетолеранције и дискриминације.

Радове достављати на e-mail адресу: konkursgmbiblioteka15@gmail.com, са назнаком: Конкурс Трагом Настасијевића 2021.

Контакт:

gmbiblioteka@gmail.com

www.bibliotekagm.com

Slične vesti