6.5 C
Belgrade
28/03/2023
esejistika proza Srbija vizuelne umetnosti

Наградни конкурс „Салон Настасијевића“

Konkurs, StempelБиблиотека „Браћа Настасијевић“ из Горњег Милановца расписује

Наградни конкурс

Салон Настасијевића

Категорије конкурса обухватају песму, кратку прозу и есеј у књижевним видовима те фотографију и видео рад у аудио-визуелним. Оквирна тема конкурса јесте стваралаштво чувене уметничке породице Настасијевић, премда ће стручни жири који именује Библиотека у свим категоријама ценити и остале самосталне и аутентичне уметничке прилоге.

Као и ранијих година, позивамо ствараоце свих узраста – ученике основних и средњих школа, затим одрасле – афирмисане и неафирмисане. Запослени у Библиотеци немају право учешћа на конкурсу.

Технички услови:

За књижевне радове: Текстове достављати искључиво у електронској форми, у PDF и WORD формату, фонт Times New Roman, 12; обим текста не би требало да прелази 15000 карактера (са размацима). Библиотека задржава право евентуалног лекторисања прилога, због објављивања, уз консултацију са аутором.

За аудио-визуелне радове: Фотографије достављати у JPG формату. Видео радови не дужи од 3 минута MPEG формат.

Конкурс је отворен од 8. јуна до 15. септембра 2015. године. Стручни жири ће 20. септембра 2015. објавити резултате конкурса. Награђени књижевни радови биће објављени и промовисани у зборнику Библиотеке „Слово Ћирилово“, а аудио-визуелни радови биће изложени и приказани током манифестације „Дани Настасијевића“ у октобру 2015. Ауторска права и међусобни односи учесника конкурса и Библиотеке биће уређени уз поштовање позитивних прописа. Уз широко поштовање слободе уметничког стварања, Библиотека задржава право да не узме у разматрање радове који промовишу било који облик нетолеранције.

Све радове доставите на email адресу: konkursgmbiblioteka15@gmail.com

Контакт:

gmbiblioteka@gmail.com

www.bibliotekagm.com

Slične vesti