12.6 C
Belgrade
25/03/2023
književnost proza Srbija

Nagradni konkurs „Đura Đukanov“ 2015.

Djura_Djukanov_2Narodna biblioteka „Jovan Popović“ iz Kikinde jedanaesti put raspisala je nagradni literarni konkurs „Đura Đukanov“. Nagrada se, po propozcijama, dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima.

Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka.

Rok za dostavljanje rukopisa je 31. maj 2015. godine.

Rukopise dostavljati isključivo u elektronskom formatu na sledeću adresu: konkurs_djukanov@hotmail.com s naznakom „Za literarni konkurs Đura Đukanov“.

Rukopisi moraju da budu potpisani punim imenom i prezimenom, te da sadrže informacije o godini rođenja, adresi stanovanja, broju telefona i i-mejl adresi.

Rukopisi koji ne sadrže sve neophodne podatke ili su poslati u neodgovarajućem formatu neće biti uvršteni u konkurenciju.

Žiri za dodelu nagrade „Đura Đukanov“ radiće u sastavu: izvršna urednica izdavačke kuće Geopoetika Jasna Novakov Sibinović (predsednica žirija), urednik u izdavačkoj kući Književna radionica Rašić Ivan Radosavljević i književnik Zvonko Karanović.

Dosadašnji dobitnici nagrade „Đura Đukanov“ su: Branko Ćurčić iz Sombora (2005), Marica Puškaš iz Novog Sada (2006), Biljana Ćućko iz Batajnice (2007), Dragana Dukić iz Kikinde (2008), Ivica Milarić iz Novog Sada (2009), Dušan Vejnović iz Novog Sada (2010), Dragoslava Barzut iz Vrbasa (2011), Bojan Krivokapić iz Novog Sada (2012), Dejana Savić iz Kragujevca (2013) i Dalibor Pejić iz Beograda (2014).

Odluku o pobedniku žiri će doneti najkasnije do 1. 9. 2015. godine.

Nagrada će laureatu biti zvanično uručena u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ u Kikindi 19. 1. 2016. godine, na dan rođenja Đure Đukanova, značajnog banatskog pisca, godinu dana po raspisivanju konkursa.

Slične vesti