1.6 C
Belgrade
01/02/2023
rezultati konkursa Srbija

Награда Раде Томић песнику Ненаду Трајковићу

rade_tomicУпркос жељи да лауреата Награде „Раде Томић“ изабере на основу конкурса за необјављени песнички рукопис, како је иначе годинама чињено, жири Уметничке академије Исток Књажевац је у 2015. био упућен на другачији метод рада. Поштујући симбол награде, име песника Радета Томића, жири је одлучио да подржи њен континуитет и добитника је стога одабрао на основу увида у доступну књижевну периодику.

Сагласно том увиду жири који је радио у саставу: Саша Радојчић, Срба Игњатовић и Обрен Ристић, донео је одлуку да лауреат награде „Раде Томић“ за 2015.годину буде песник Ненад Трајковић из Врања, који је током минуле године у периодици (Златна греда, Поља, Траг, Сент, Градина, Књижевне новине, Кораци, Исток, Савременик, Бдење, Стремљења, Багдала, Ријеч и британски Поем) имао веома запажено место објавивши већи број песама упечатљиве мотивске и изражајне вредности. Пажњу жирија посебно је задобило Трајковићево умеће да песнички сведочи о искуствима и искушењима сензибилног субјекта у нашем, овом времену.

Рукопис песничке књиге Ненада Трајковића  Ветар са језика биће штампан у едицији Исток Уметничке академије Исток Књажевац.

Децембра 2015.

За Уметничку академију Исток,

Обрен Ристић

Slične vesti