6.5 C
Belgrade
28/03/2023
esejistika književnost Srbija

Награда “Миле Недељковић“ за 2015. годину

Mile_NedeljkovicНаграда “Миле Недељковић“, коју је утемељило Удружење грађана “Баштина и будућност – Аранђеловац 1859“, додељује се за најбоље дело из области савремене српске фолклористике (етнологије и антропологије, етномузикологије и усмене народне књижевности). Награда носи име једног од најзначајнијих наших етнолога, проучаваоца народне традиције и историје, публицисте и педагога. Награда подразумева новчани износ и плакету, а жири који ће и ове године вредновати приспеле наслове, сачињен је од еминентних научних радника:

академик Петар Влаховић,

проф. др Ненад Љубинковић (председник),

др Бранко Златковић (потпредседник),

др Јелена Јовановић,

др Смиљана Ђорђевић-Белић,

Јасна Бјеладиновић-Јергић.

За награду могу конкурисати научне студије и сакупљачке збирке објављене на српском језику, као прво издање у протеклој 2014. години. Конкурс је отворен до 12. јуна текуће године, а по 6 примерака књига треба послати на адресу: Удружење грађана “Баштина и будућност“, Етно кућа, Занатлијска 63, 34300 Аранђеловац.

Награда “Миле Недељковић“ биће додељена крајем септембра 2015. године у Аранђеловцу у оквиру програма који је манифестационог карактера.

У реализацији ове идеје, Удружење грађана “Баштина и будућност – Аранђеловац 1859“ има, као и сваке године, подршку Општине Аранђеловац и свих оних установа, удружења и појединаца с којима је и сам Миле Недељковић свесрдно сарађивао, оставивши за собом знаменито културно и научно дело.

Више о Награди “Миле Недељковић“ потражити на сајту www.bastinaibuducnost.org

 

Иван Златковић, координатор манифестације (064/140-24-98)

 

Slične vesti