3.3 C
Belgrade
28/03/2023
region stipendije

Nagrada Mark de Montalamber – poziv za kandidaturu

Fondacija Mark de Montalamber (Marc de Montalembert) i Državni institut za istoriju umjetnosti (INHA Institut National d’histoire de l’art) zajedno dodjeljuju nagradu Mark de Montalamber koja iznosi 8 000 evra. Ova nagrada treba da podrži završavanje istraživačkog rada koji doprinosi boljem poznavanju umjetnosti i kulture Mediterana. Fondacija Mark de Montalambert takođe nudi laureatu boravak u rezidenciji Montalamber na Rodosu u Grčkoj.

Uslovi :

– imati državljanstvo ili biti rođen u Mediteranskoj zemlji

– imati manje od 35 godina do dana zatvaranja poziva za kandidaturu

– imati diplomu završenih univerzitetskih studija

Procjena kandidatura :

Kandidati će biti birani na osnovu CVa i projekta, njegove originalnosti i interesa kao i po mogućnosti realizovanja i vezanosti za mediteransku regiju i programe Instituta.

Predstavlanje projekta treba da prati i motivaciono pismo i dva pisma preporuke koja potpisuju osobe koje su kompetentne da procijene vrijednost projekta.

Prezentacija treba da sadrži kalendar posla, procjenu troškova vezanih za realizaciju i kratak opis očekivanih rezultata.

Projekat može biti predstavljan na francuskom ili na engleskom jeziku, ali motivaciono pismo treba da bude napisano isključivo na francuskom jeziku i kandidat treba da ima znanje francuskog jezika dovoljno da vodi istraživanja i da koristi naučnu podršku Državnog instituta za istoriju umjetnosti. Projekti su individualni i ne mogu se baviti istraživanjem za doktorat ili realizacijom tipa izložbe ili programa dešavanja.

Realizacija projekta

Realizacija projekta u trajanju od 6 do 9 mjeseci počinje jednomjesečnim boravkom u Parizu, u ulozi istraživača kojeg dočekuje Institut. Završava se drugim boravkom u Parizu tokom kojeg će rezultati istraživanja biti javno predstavljeni. Troškove za oba boravka preuzima Fondacija i Institut. Laureat će imati stalnu podršku naučnog savjetnika Instituta.

Raspored :

– Primanje kandidatura od 1. septembra do 30. novembra 2010.

– Rok za slanje prijava : poslato najkasnije do 30. novembra 2010. poštanski pečat kao garancija

– Objavljivanje dobitnika : druga polovina januara 2011.

Za više detalja pogledati :

www.inha.fr ili www.fondationmdm.com

Kontakt :

Email : der-dir@inha.fr

Prijave slati na :

Institut national d’histoire de l’art

Département des Etudes et de la Recherche

Prix Marc de Montalembert 2011

2, rue Vivienne

75 002 Paris

France

Slične vesti