1.1 C
Belgrade
08/02/2023
proza Srbija

Nagrada „Poziv na putovanje“

Nagradu su ustanovili članovi književne grupe Proza na putu i glavni i odgovorni urednik izdavačke kuće Mono i Manjana Aleksandar Jerkov, na sastanku koji je održan 05. maja 2011. godine.

Nagrada „Poziv na putovanje“ će se dodeljivati svake godine za rukopis prve i(li) druge prozne knjige (roman, zbirka priča, putopis, dnevnik, hibridni žanr…).

Cilj ove nagrade je da afirmiše savremenu prozu, izvan svih vanknjiževnih konotacija, jačanje kvaliteta i umetničkog potencijala nove srpske proze, ali i jedan aktivniji i konstruktivniji pristup grupe Proze na putu u traganju za vrstom kulturnog modela koji će biti oslobođen bilo čijeg pritiska, osim umetničkog.

Žiri će činiti članovi grupe Proza na putu – Slobodan Vladušić, Vladimir Kecmanović, Dejan Stojiljković, Nikola Malović i Marko Krstić, i urednik Mono i Manjane Aleksandar Jerkov.

Nagrađeni rukopis će objaviti izdavačka kuća Mono i Manjana.

Ove godine konkurs se otvara 15. maja i trajaće do 15. avgusta. Pobednik će biti proglašen na konferenciji za štampu 5. oktobra a sve u cilju promocije nagrađenog rukopisa za Sajam knjiga u Beogradu.

Zainteresovani mogu poslati svoje završene rukopise isključivo u elektronskoj formi na mail adresu: nagrada.pozivnaputovanje@gmail.com

Slične vesti