9.6 C
Belgrade
23/03/2023
Srbija vesti

MUZIČKO VEČE NA GITARI SLOBODANA MILIVOJEVIĆA

Foaje Kulturnog centra

KONCERT

 Slobodan Milivojević – gitara
16. 09. ’11. u 19:00 h

Na programu dela: Silvius Leopold Weiss, Frank Martin, J.S.Bach i Astor Piazzola

Slobodan Milivojević  rođen je   u Kninu 1980 godine gde je završio nižu muzižčku školu.Srednju muzičku školu “Jovan Bandur” u Pančevu završava u klasi prof.Živana Kuzmanovića. . Studije gitare nastavio je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu,  gde je diplomirao 2004. u  klasi prof.Srđjana Tošića. Tokom osnovnih studija usavršavao se na majstorskim kursevima kod Dušana Bogdanovića(SAD) K. Kociolisa ( Grčka),.A.Desiderio (Italija)Posle završetka studija dobia stipendiju od Američkog Indiana Univerziteta Blumington ,gde nastavlja postdiplomske studije .U  SAD na Indiana Univerzitetu u Blumingtonu završava Performer Diplomu i prestižnu Artist Diplomu radeći sa Ernestom Bitetijem i Najdzelom Nortom .

Slobodan je pobednik  desetog Latino-americkog takmičenja  odrzanog u Blumingtonu (SAD 2007) Takođe je pobednik takmičenja “Indianapolis Musicale “ održanog u Indianapolisu .(SAD 2007)  Umetnička aktivnost Slobodana Milivojevića obuhvata niz solističkih resitala i koncerata      širom Srbije,  i Republike Srpske, a svirao je i u inostranstvu  širom SAD ( Los Anđeles San Antonio  Indianapolis Blumington itd.) kao i u Norveskoj

Pored solističkih nastupa svirao je koncerte    kao član  mnogih kamernih sastava. Snimao je za Radio Televiziju Srbije

Uporedo sa izvođačkom delatnošću Slobodan se vec duže vreme  uspešno bavi  i pedagoškim radom  Od 2005do 2008 god.predavao je gitaru  kao asistent na Indiana Univerzitetu u Bloomingtonu . Od 2006do 2008 god. radi i kao honorarni prof. u  Frenklin Koledzu  u Indinapolisu ,a trenutno  je profesor gitare u Srednjoj muzičkoj školi  “Josip  Slavenski” u Beogradu.

Član je  Jugoslovenske asocijace klasčnih gitarista .

Slične vesti