-0.4 C
Belgrade
29/03/2023
pozorište region Srbija

Multidisciplinarni nastup Suvenir u Smederevu

Petak, 19. avgust u 19.30 časova, Trg i subota Veliki grad smederevske tvrđave u 19:30 časova

AteliercuncheoN, Bergamo, Italija

SUVENIR

Autor projekta i reditelj: Andrea Benaljo

Učestvuju: Alina Fofanova, Đorđa Guarino, Marsija Palmieri i Andrea Benaljo.

Tradicionalnu muziku Irana izvodi: Fardin Marazavi

Istraživačko pozorište je dragocen i zahvalan način da se susretnu različite kulture i narodne tradicije. Korak po korak, uz određene tradicionalne umetničke tehnike, AteliercuncheoN otkriva razne univerzalne izraze i stvara raznovrsne umetničke instrumente za kreativni rad

O PROJEKTU

Suvenir je multidisciplinarni nastup, strukture koja se može prilagođavati raznim prostorima i sa fleksibilnom grupom umetnika. Tim AteliercuncheoN može da transformiše otvorene i zatvorene prostore čuvajući duh svakog od njih ali i pružajući nov poetski pristup ostavljajući snažan utisak na publiku. Muzika, ples i pozorište su na raspolaganju organizatorima kako bi se ostvario autentičan i veličanstven prizor.

Suvenir pruža mogućnost da otkrijete sve one formalne elemente koje je tokom godina rada razrađivao AteliercuncheoN. Moguće je uključiti živu muziku visokog kvaliteta iz arapske i Safi tradicije, savremeni egipatski ples, ples na običnim i pneumatičnim štulama, pozorišne predstave sa maskama i akrobatiku.

Internacionalnu grupu umetnika koji dolaze iz različitih kultura i tradicija vodi glumac i režiser Andrea Benaljo. Grupa stvara originalne mozaične slike i misteriozne zvuke koje oživljavaju likovi sposobni da služe novim obredima i pokretima iz bezvremenske liturgije … pričajući iznova o želji za znanjem, o potrazi za mudrošću… i o grupi.

Andrea Benaljo

O GRUPI

AteliercuncheoN je istraživačko pozorište. Vodi ga glumac i režiser Andrea Benaljo. Grupa je usredsređena na razvoj originalne pozorišne prakse koja se zasniva na pronalaženju raznovrsnih multikulturalnih i multidisciplinarnih elemenata. Ovaj pristup radu zasniva se na ubeđenju da je istraživačko pozorište dragocen i zahvalan način da se susretnu različite kulture i narodne tradicije. Korak po korak, uz određene tradicionalne umetničke tehnike, AteliercuncheoN otkriva razne univerzalne izraze i stvara raznovrsne umetničke instrumente za kreativni rad glumaca.

Slične vesti