-4.2 C
New York
27/01/2022
pozorište region Srbija

Multidisciplinarni nastup Suvenir u Smederevu

Petak, 19. avgust u 19.30 časova, Trg i subota Veliki grad smederevske tvrđave u 19:30 časova

AteliercuncheoN, Bergamo, Italija

SUVENIR

Autor projekta i reditelj: Andrea Benaljo

Učestvuju: Alina Fofanova, Đorđa Guarino, Marsija Palmieri i Andrea Benaljo.

Tradicionalnu muziku Irana izvodi: Fardin Marazavi

Istraživačko pozorište je dragocen i zahvalan način da se susretnu različite kulture i narodne tradicije. Korak po korak, uz određene tradicionalne umetničke tehnike, AteliercuncheoN otkriva razne univerzalne izraze i stvara raznovrsne umetničke instrumente za kreativni rad

O PROJEKTU

Suvenir je multidisciplinarni nastup, strukture koja se može prilagođavati raznim prostorima i sa fleksibilnom grupom umetnika. Tim AteliercuncheoN može da transformiše otvorene i zatvorene prostore čuvajući duh svakog od njih ali i pružajući nov poetski pristup ostavljajući snažan utisak na publiku. Muzika, ples i pozorište su na raspolaganju organizatorima kako bi se ostvario autentičan i veličanstven prizor.

Suvenir pruža mogućnost da otkrijete sve one formalne elemente koje je tokom godina rada razrađivao AteliercuncheoN. Moguće je uključiti živu muziku visokog kvaliteta iz arapske i Safi tradicije, savremeni egipatski ples, ples na običnim i pneumatičnim štulama, pozorišne predstave sa maskama i akrobatiku.

Internacionalnu grupu umetnika koji dolaze iz različitih kultura i tradicija vodi glumac i režiser Andrea Benaljo. Grupa stvara originalne mozaične slike i misteriozne zvuke koje oživljavaju likovi sposobni da služe novim obredima i pokretima iz bezvremenske liturgije … pričajući iznova o želji za znanjem, o potrazi za mudrošću… i o grupi.

Andrea Benaljo

O GRUPI

AteliercuncheoN je istraživačko pozorište. Vodi ga glumac i režiser Andrea Benaljo. Grupa je usredsređena na razvoj originalne pozorišne prakse koja se zasniva na pronalaženju raznovrsnih multikulturalnih i multidisciplinarnih elemenata. Ovaj pristup radu zasniva se na ubeđenju da je istraživačko pozorište dragocen i zahvalan način da se susretnu različite kulture i narodne tradicije. Korak po korak, uz određene tradicionalne umetničke tehnike, AteliercuncheoN otkriva razne univerzalne izraze i stvara raznovrsne umetničke instrumente za kreativni rad glumaca.

Related posts

Aktivnosti KZM Kragujevac za naredni period

KR

Predstavljanje romana „Pričaj mi, more“ Slađane Bajčić

KR

Два конкурса Центра за културу Плужине

KR

Leave a Comment

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*