16.8 C
Belgrade
25/03/2023
radionice Srbija

Motivacija i kreativnost – Duel ili ples

plavoPLAVO pozorište

pozorišna laboratorija

poziva zainteresovane da se prijave

za učestvovanje na seminaru

Kulturno-umetničke asocijacije Aletheia

u okviru internacionalnog festivala savremenog pozorišta TRANSGRESIJA

Motivacija i kreativnost

Duel ili ples

Mogu li ova dva podsticaja naći zajedničku tačku sinergije i dovesti do povećanja stepena naše realizacije ili ostaju dva neprijatelja koji se međusobno bore na bojnom polju naše duše?

 Zašto da stvaramo? Šta nas motiviše da stvaramo? Kako da koristimo motivaciju dok stvaramo? Koje vrste motivacija postoje? Kako da radimo na njima? Može li kreativnost da razvije našu motivaciju?

Seminar se održava u okviru internacionalnog festivala savremenog pozorišta TRANSGRESIJA, koji organizuje PLAVO pozorište povodom obeležavanja 20 godina postojanja i rada.

Vreme održavanja seminara: 5. i 6. decembar 2015. od 14 do 16 časova.

Mesto održavanja seminara: PLAVO pozorište, BIGZ, Bulevar Vojvode Mišića 17, Beograd.

Seminar vodi Kulturno-umetnička asocijacija Aletheia iz Milana, Italija: Masimo Đaneti, reditelj, Daniela Damiani i Saverio Fiano, glumci.

Cena seminara: 20 EUR.

Rok za podnošenje prijava: 25. novembar.

Kontakti za prijave i informacije: plavopozoriste@hotmail.com, 061 192 79 09, 062 300 180.

Kulturno-umetničku asocijaciju Aletheia osnovao je 1987. godine Masimo Đaneti, pozorišni reditelj, dramaturg i pedagog, kao pozorišnu asocijaciju Specchi e memorie. Specifična karakteristika ove organizacije je korišćenje pozorišta kao instrumenta za dublje istraživanje ljudske dimenzije. Tokom godina radni proces Asocijacije je proširen aktivnostima i istraživanjima koja nisu isključivo pozorišna. Postoje tri osnovna pravca kreativnog i pedagoškog procesa uključujući pozorišni proces, lični razvoj i istraživanje kroz umetnost i misao. Asocijacija ima svoj radni prostor u Milanu, kao i rezidencijali centar Santa Libera u brdima Pijemonta, gde se održavaju internacionalni susreti i seminari.

Više informacija: http://associazionealetheia.wix.com

Internacionalni festival savremenog pozorišta TRANSGRESIJA se održava od 4. do 7. decembra u Beogradu u povodu obeležavanja 20 godina PLAVOG pozorišta. Učesnici festivala su dugogodišnji saradnici PLAVOG pozorišta iz inostranstva: Kulturno-umetnička asocijacija Aletheia/ Milano, Italija, Grotovski institut i Teatar ZAR/ Vroclav, Poljska, Theaterlabor Im Tor 6/ Bilefeld, Nemačka, Biro za nezavisno pozorište i festival Off-Europa/ Lajpcig i Drezden, Nemačka, kao i brojni saradnici i kolege iz Srbije.

Više informacija: www.plavopozoriste.com

PLAVO pozorište – pozorišna laboratorija

Senjačka 3, 11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 61 192 79 09

Email: plavopozoriste@hotmail.com

www.plavopozoriste.com

 

Slične vesti