17.3 C
Belgrade
23/03/2023
konkursi za mlade autore kutak za mlade proza region Srbija

Međunarodni konkurs za najuspeliju priču, Golubić

mladiGradska biblioteka Karlo Bijelicki u Somboru i Organizacioni odbor književne manifestacije u slavu velikog pisca Ravangrada Veljka Petrovića, uz podršku Grada Sombora, državnih institucija, donatora i sponzora, pripremaju osme Veljkove dane za 4. i 5. decembar 2014. godine.

Žiri Golubića, eminentni pisci i urednici, će dodeliti, učenicima osnovnih i srednjih škola, po tri nagrade u tri kategorije (I kategorija – 1-4. razred, II kategorija – 5-8. razreda i III kategorija – srednja škola). Uz poklone i novčanu nagradu za ove kategorije posebno se dodeljuje Gran pri – Golubić, za najuspeliju priču učenika osnovnih i srednjih škola.

Molimo Vas da do 14. novembra 2014. godine pošaljete svoje radove i naznačite ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail adresu, naziv škole i razred.
Za grupno slanje radova iz škola naznačiti naziv škole i razrede, ime autora rada, ime nastavnika/profesora, broj telefona i e-mail adresu.
Propozicije Golubića:
– slobodna tema
– jedan autor, jedna priča
Nagrađene priče biće objavljene na internet prezentacijama Somborske biblioteke www.biblioso.org.rs i www.biblionica.rs. a priča koja osvoji Golubić biće predstavljena na osmim Veljkovim danima u decembru mesecu.

Radove slati na e-mail adresu biblioso@eunet.rs ili na adresu Gradska biblioteka Karlo Bijelicki, Trg cara Lazara 3, 25000 Sombor – sa naznakom Konkurs Golubić 2014.

Žiri će objaviti rezultate krajem novembra, a uručenje nagrade će biti na svečanomprogramu Veljkovih dana.

Slične vesti

2 comments

vladimir 02/12/2014 at 20:39

Kada ce te da objavite pobednike.

marija 18/12/2014 at 08:13

Gde mozemo da nadjemo pobednike jer na sajtovima http://www.biblioso.org.rs i onom drugom nema nikakvih informacija o ovogodisnjim Veljkovim danima?

Comments are closed.