4.6 C
Belgrade
31/01/2023
aforizmi poezija proza region satira

Međunarodni književni konkurs „Bijela 2012.“

Umetničko udruženje „Milutin Alempijević“ iz Frankfurta na Majni raspisuje međunarodni književni konkurs BIJELA 2012. namenjen piscima iz zemlje i dijaspore.

Uslovi konkursa:

– Poslati pesmu, priču, pesmu za decu, satiričnu prozu i ciklus aforizama u tri primerka. Teme slobodne. Radove potpisati imenom i prezimenom, navesti tačnu adresu stanovanja, brojeve telefona i elektronsku adresu ukoliko je imate.

 – Radovi mogu biti na srpskom, crnogorskom, hrvatskom i bosanskom jeziku, a u koliko stvarate na drugim jezicima, uz original poslati i prevod na jedan od navedenih jezika.

– Obavezna kraća biografija, osnovni podaci o autoru: datum i mesto rođenja, zanimanje, književni rad, saradnja sa časopisima, objavljene knjige, adresa, telefon, e-mail adresa i slika autora.

– Konkurs traje do 01.05.2012.

– Radove slati na adresu:

Alempijević Slavica
Kirchhainerstr. 57
60433 Frankfurt am Main
Deutschland

ili elektronskom poštom na adresu alempijevic@web.de (dovoljno je poslati u jednom primerku). Svima koji priče pošalju elektronskom poštom potvrdićemo da smo njihov mejl primili. Ukoliko vam ne odgovorimo, molimo vas da radove pošaljete ponovo.

– Sve informacije o konkursu, nagradama, predstavljanju knjige i sl. biće objavljene na sajtu www.alempijevic.net

– Šifre nisu potrebne.

– Rezultati konkursa će biti objavljeni u sredstvima javnog informisanja, a nagrade će biti uručene na promociji Almanaha Bijela 2012.

– Pobednik dobija novčanu nagradu a svi učesnici plakete.

Manifestacija će se održati u avgustu 2012. kada će biti promovisan almanah koji će se štampati od odabranih prispelih radova. Radovi se ne honorarišu. Učesnici konkursa koji ce biti zastupljeni u knjizi dobice po jedan besplatan primerak almanaha na samoj promociji.

Slične vesti