3.3 C
Belgrade
28/03/2023
Hrvatska kutak za mlade region

Međunarodna studentska konferencija Jučer, danas, sutra – slavistika

1234484_457750437673943_1852641463_aMeđunarodna studentska konferencija Jučer, danas, sutra – slavistika održaće se od 9. do 11. listopada 2013. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Konferencija Jučer, danas, sutra – slavistika trodnevna je manifestacija kojoj je cilj okupljanje studenata s matičnog Fakulteta i fakultetâ u regiji koji se bave slavenskim književnostima, jezicima, kulturama, običajima, folklorom i umjetnošću. Na taj način Klub nastavlja svoju višegodišnju tradiciju organiziranja konferencija i festivala kojima omogućuje stvaranje prostora za izmjenu ideja i mišljenja kolega koji dolaze iz različitih država regije.
U tri dana trajanja Konferencije na okruglom će stolu svoje radove izlagati pedesetak sudionika sa devetnaest sveučilišta iz devet država. Radovi koji će biti prezentirani pripadaju područjima jezikoslovlja, književnosti ili su inter-disciplinarnog karaktera. Konferencija će biti popraćena izložbom fotografija pod nazivom Balkan u riječima i bojama, koja će biti postavljena u predvorju Knjižnice  Fakulteta. Autori čije će fotografije biti dio postave različitih su godina, nacionalnosti, zanimanja i pogleda na svijet te će, bez obzira na svoje profesionalno ili amatersko bavljenje fotografijom, dati vlastito viđenje Balkana i koncipiranja njegovih granica.

Već afirmiranim fotografima pridružit će se i studenti s matičnog fakulteta, kao i fakultetâ u regiji. Dodatni čar izložbi dat će i okusi, mirisi i glazba Balkana.
Mjesto održavanja Konferencije bit će Konferencijska dvorana na II. katu Knjižnice Filozofskoga fakulteta, Ivana Lučića 3. Svečano otvorenje, na kojem će plenarno izlaganje održati Pročelnik Odsjeka za južnoslavenske jezike i književnosti Filozofskog fakuleta, prof. dr. sc. Zvonko Kovač, bit će 9. listopada s početkom u 10.30 sati. Ulaz na sva predavanja je slobodan.

Novosti vezane uz Konferenciju, kao i točan raspored izlaganja, možete pratiti na našem blogu ili na Facebook stranici Konferencije. Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti na adresu e-pošte jdsslavistika@gmail.com.

Slične vesti