12.6 C
Belgrade
25/03/2023
Srbija vesti

Martovska izvođenja predstave GLAD

gladProdukcija: KCB i Heartefakt u saradnji sa Jugoslovenskim dramskim pozorištem

Martovska izvođenja predstave Glad u režiji Andreja Nosova zakazana su za 24, 25, 26 i 27. mart u 22 sata u POP up prostoru Kultunog centra Beograda.

U predstavi igraju: Mirjana Karanović, Branko Cvejić, Aleksandra Janković, Vladimir Aleksić, Hristina Popović, Milan Marić i Jovana Gavrilović.

Glad je kombinacija dokumentarističkog i postdramskog teatra sa snažnom i aktuelnom angažovanošću pošto se tema gladi i te kako tiče publike. Posebno ukoliko imaju jedinstvenu priliku da svoju naklonost ili otpor temi iznesu u direktnom kontaktu sa glumcima i tako momenat katarze, koji je sastavni deo svakog uspelog pozorišnog dela, podele sa onima koji to osećanje pročišćenja kod publike i izazivaju. Glad je gotovo nemoguće svrstati u bilo kakvu žanrovsku ili stilsku odrednicu. Teško da se ova predstava može lako zaboraviti jer se ne bavi samo prikazivanjem dramskog već pokazuje kako svačiji život predstavlja teatar. Samo zavisi od toga kako ga mi vidimo. Zato iskusite ovakvu vrstu gladi. Vredeće. (Ivan Jovanović, City magazin 27.12.)

Autor i izvođač muzike je Draško Adžić, scenografkinja Mia David, koreografkinja Sonja Vukićević, kostime potpisuje NO LIMIT design i Boško Janković za Martini Vesto, a dizajn svetla Svetislav Calić.

Termini izvođenja predstave u narednim mesecima biće objavljeni na sajtu Kulturnog centra Beograda www.kcb.org.rs kao i na sajtu predstave www.glad.rs

Ulaznice po ceni od 2000 dinara se mogu rezervisati na broj telefona 063 860 57 41.

 

Slične vesti