-3.9 C
Belgrade
08/02/2023
film Hrvatska radionice region

Ljetni scenaristički natječaj Palunka i CeKaPe-a

Ljetni scenaristicki natjecaj, velikaScenaristički projekt Palunko i Centar za kreativno pisanje iz Zagreba pozivaju sve zainteresirane na Ljetni scenaristički natječaj – pobjednik putuje na scenarističku radionicu sa Sanjom Kovačević koja se u sklopu Ljetne škole pisanja održava krajem kolovoza u dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru.

Traži se sinopsis za kratki igrani film koji treba poslati do 3. kolovoza na radionice@palunko.org. Prema odabiru portala Palunka bit će nagrađena tri najbolja rada. Paket nagrade uključuje scenarističku radionicu, smještaj i popratne sadržaje Ljetne škole – prvonagrađeni autor osvaja stipendiju u punom iznosu, a drugo i treće mjesto osvajaju pravo na popust od 50, odnosno 25%.

Ljetnu školu pisanja u Staroj Sušici CeKaPe organizira u suradnji s Kućom kreativnog pisanja Split i ZaPisom iz Zadra. Osim scenarističke tu su i radionice pisanja kratkih priča, romana, novinarskog teksta te radionice književne kritike i književnog prevođenja. Voditelji su renomirani hrvatski i slovenski književni stručnjaci Miroslav Mićanović, Andrej Blatnik, Nebojša Lujanović, Marinko Koščec, Jagna Pogačnik, Tomislav Kuzmanović i Aleksandra Starčević.

Centar za kreativno pisanje osnovan je 2007. godine kao mjesto sustavne edukacije u različitim područjima spisateljskog stvaralaštva. Palunko je projekt Hrvatskog filmskog saveza koji se od 2003. bavi promicanjem filmske scenaristike kroz organizaciju radionica, susreta, natječaja i drugih sadržaja.

Na natječaju mogu sudjelovati punoljetni scenaristi iz Hrvatske i inozemstva. Sve detalje i uvjete potražite na portalu Palunko, a informacije o Ljetnoj školi pisanja na stranici CeKaPe-a.

 

Linkovi:

www.palunko.org

www.cekape.com

Slične vesti