1.6 C
Belgrade
01/02/2023
radionice Srbija

Ljetna škola inovatorstva GeekFEST2015

geekfestU periodu od 24. do 28. august 2015. godine imate priliku da učestvujete u Ljetnoj školi inovatorstva ‘’GeekFEST2015’’ na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS). Za sve koji su željni znanja, a uz to su odlični učenici, entuzijasti i zaljubljenici u napredne tehnologije, ‘’GeekFEST2015’’ škola nudi besplatne petodnevne kurseve iz oblasti kompjuterskih nauka (programiranje mobilnih aplikacija) na engleskom jeziku.

Škola je idealna za mlade ljude koji žele da naprave novu popularnu hit mobilnu aplikaciju, a uz sve to da se i dobro zabave! ‘’GeekFEST2015’’ škola je fokusirana na laboratorijski rad i okuplja srednjoškolce završnih razreda (treći i četvrti) iz cijele Bosne i Hercegovine. U okviru programiranja mobilnih aplikacija, učesnicima će biti predstavljene osnove modernog softverskog inžinjeringa.  Zbog činjenice da je praktičan rad osnova ove Ljetne škole, svi učesnici će razvijati svoj projekat koji će predstaviti zadnji dan škole.

U Ljetnoj školi inovatorstva se očekuje učešće od oko 20 odabranih učenika iz cijele BiH. Radni dan uključuje jutarnja predavanja i poslijepodnevne laboratorijske vježbe. Poslije napornog radnog dana, polaznici imaju na raspolaganju sportske terene IUS-a, mogućnost da prošetaju Velikom alejom do Vrela Bosne ili posjete neku od atrakcija glavnog grada BiH.

Kako aplicirati za GeekFest2015 školu?

Za učenike:

  • Za Ljetnu školu inovatorstva GeekFEST2015 na IUS-u mogu aplicirati učenici trećih i četvrtih razreda gimnazija i srednjih škola iz BiH. Za aplikaciju je potrebna sljedeća dokumentacija: popunjen aplikacioni obrazac, kojeg možete preuzeti na: http://www.ius.edu.ba/geekfest-2014-application
  • Svjedočanstva završenih razreda srednje škole.

Za profesore i pedagoge:

Skenirana dokumentacija se može poslati putem emaila na adresu geekFEST@students.ius.edu.ba, faxa na broj 033/957-105, ili dostaviti lično ili putem pošte na sljedeću adresu:

Internacionalni univerzitet u Sarajevu

(za Ljetnu školu inovatorstva GeekFest2015)

Hrasnička cesta 15

71210 Ilidža – Sarajevo

Bosna i Hercegovina

Krajnji rok za slanje aplikacije je 15. juni 2015. godine.

Slične vesti