17.3 C
Belgrade
16/06/2024
Bosna i Hercegovina konkursi za mlade autore region

Literarni konkurs za dječje radove i kratku priču

Povodom 5. novembra, Svjetskog dana romskog jezika, Udruženje građana za razvoj kulture i umjetnosti Artsinteza raspisuje
NAGRADNI KONKURS / NATJEČAJ
za najbolje literarne (poetske i prozne) i likovne radove učenika osnovnih škola sa područja Tuzlanskog kantona i za kratku priču književnih stvaralaca sa područja Bosne i Hercegovine.
Tema za osnovce je MOJ PRIJATELJ ROM, a za kratku priču sve teme koje se tiču života Roma.
Radovi se šalju na mail adresu: artsinteza@gmail.com ili u pisanoj formi i originalnim likovnim radovima na adresu: UG Artsinteza Ul. Goli brijeg br. 9. 75000 Tuzla, BiH.
Kratke priče književnih stvaralaca ne bi trebalo da prelaze pet kompjuterskih stranica pisanih fontom Times veličine 12 tačaka.
Rok za slanje radova je 25. oktobar / listopad 2019. godine.
Stručni žiri će dodijeliti po tri nagrade za literarne i likovne radove u kategoriji učenika od 1. do 5. i od 6. do 9. razreda, kao i tri nagrade za kratku priču književnih stvaralaca sa područja BiH.
Nagrade će biti uručene na svečanosti organizovanoj u novembru/studenom 2019. godine.
Nagrađeni, kao i radovi koje u širi izbor odabere stručni žiri, bit će objavljeni u posebnoj knjizi na jezicima autora i u prevodu na romski i engleski jezik. Učesnici konkursa / natječaja saglasni su da za objavljivanje svog djela neće zahtijevati nikakvu dodatnu novčanu naknadu.
Za sve dodatne informacije možete kontaktirati odgovornu osobu Mirjanu Tahirović – tel 061 650 291.

Slične vesti