10 C
Belgrade
06/12/2022
poezija proza region Srbija

Likovni i književni konkurs

„Međunarodna likovna i pesnička kolonija Krčedin“ i „Kuća vina Živković“ raspisuju

LIKOVNI I KNjIŽEVNI KONKURS
za radove na teme „Vino“ i „Krčedin“

Pravo nastupa na konkursu imaju likovni i književni umetnici iz Srbije i inostranstva, a svaki od učesnika može da pošalje najviše tri dela u disciplinama crtež, grafika, slika i skulptura, u likovnom delu konkursa, i najviše tri književna rada bilo da su u pitanju pesme, priče, eseji ili putopisi, na srpskom i engleskom jeziku, kao i na jezicima zemalja regiona (hrvatskom, bošnjačkom, makedonskom, bugarskom, rumunskom, slovenačkom i dr.), u književnom delu konkursa.
Konkurs je otvoren od 31. maja do 22. jula. 2011. godine.
Radove slati na adresu: „Galerija Jakšić“, Cara Dušana 64, 22325 Krčedin, sa naznakom „Za konkurs“. Uz likovne radove poslati i biografiju umetnika sa svim njegovim kontaktima. Uz književne radove u tri primerka, poslati i biografiju pisca sa svim njegovim kontaktima.
Žiri za likovne radove zaseda u sastavu: 1. Franc Curk, profesor na Likovnoj akademiji u Nišu, predsednik  2. Mariana Georgieva, akademska slikarka iz Bugarske 3. slikar Vladimir Kepić, šef slikarske sekcije Umetničke grupe „Arte“
Žiri za književne radove radi u sastavu: 1. književnik Radomir Andrić, predsednik UKS, predsednik žirija 2. profesor Branko Rakočević 3. književnik Gordana Vlajić, urednik u izdavačkoj kući „Arte“.
Objavljivanje rezultata konkursa biće 28.jula 2011. godine u okviru programa otvaranja „Četvrte međunarodne likovne i pesničke kolonije Krčedin 2011“. Najbolji radovi biće nagrađeni, novčanim nagradama (300, 200 i 100 evra za likovne radove i 200, 100 i 50 evra za književne radove, za prva tri mesta) i plaketama. Sva likovna dela koja uđu u uži izbor biće izložena u „Galeriji Jakšić“ u Krčedinu, za vreme „Četvrte međunarodne likovne i pesničke kolonije Krčedin 2011“, od 28. jula do 5. avgusta 2011. godine. Književna dela, po izboru žirija, biće štampana u posebnom zborniku i pročitana na ovogodišnjoj krčedinsakoj koloniji.
Sve dodatne informacije na: kolonijakrcedin@gmail.com

Slične vesti