8.4 C
Belgrade
21/03/2023
Hrvatska proza region

LGBTIQ konkurs

lgbt-konkursRiječka udruga LORI i knjižara Ribook s ponosom pozivaju sve zainteresovane da učestvuju u književnom konkursu za najlepšu kratku priču LGBTIQ tematike. Rok za slanje radova je 23. maj 2014.

Najtečaj važi za područje Hrvatske.

U jednom od retkih regionalnih konkursa na LGBTIQ teme, pozivaju se svi zainteresovani da pošalju najviše dve neobjavljene priče dužine do 500 reči, na imejl adresu: drustveni_tim@yahoo.com, s naznakom ZA KNJIŽEVNI NATJEČAJ. U jednom fajlu (attachmentu) treba poslati priču potpisanu šifrom, a u drugom treba navesti svoje podatke: ime, prezime, godište, mesto stanovanja, nekoliko reči o sebi, svojim hobijima i ljubavi prema pisanju.

Osim toga, autori/ke treba da naglase da li žele da se njihove priče potpišu imenom i prezimenom ili pseudonimom. Pseudonimi ne smeju biti uvredljivi niti diskriminišući.

Prispele priče ocenjivaće i rangirati stručni žiri: Mima Simić, renomirana filmska kritičarka, književnica, publicistkinja, dugogodišnja aktivistkinja za ljudska prava, prevoditeljka, rokerka i još mnogo toga; Suzana Tratnik, priznata slovenska spisateljica, prevoditeljka i publicistkinja, također vrlo angažovana zagovarateljica prava LGBT osoba; te Antonija Stojanović, voditeljka društvenog tima LORI i prevoditeljka.

Autorima i autorkama najboljih priča knjižara Ribook sprema poklon-izdanje knjige, a udruga LORI poklon-pakete raznih iznenađenja. Nakon konkursa, priče će biti objavljene na sajtu i fejsbuk stranici udruge LORI, a potom i u e-knjizi.

http://www.lori.hr/

Slične vesti