2.2 C
Belgrade
09/02/2023
pozorište Srbija

LETNJI POZORIŠNI STUDIO PLAVOG POZORIŠTA

LETNJI POZORIŠNI STUDIO PLAVOG POZORIŠTA

Beograd, 2. jul – 17. avgust 2012.

Radionica IGRA POSTOJANJA

2 – 13. jul 2012.

Radionica ima za cilj da polaznike upozna sa idejnim i jezičkim osnovama rada PLAVOG pozorišta i antropološkog pozorišta uopšte. Rad će biti posvećen vežbanju inicijative i mentalne intencije, istraživanju našeg odnosa prema muzici, pevanju i plesu, kao i kreiranju sopstvenih fizičkih i vokalnih akcija koje će biti u funkciji zajedničke igre.

Radionica je namenjena svim mladim ljudima koji bi voleli da se upoznaju sa radom u savremenom pozorištu kroz metodologiju PLAVOG pozorišta.

Rad će se odvijati svakog dana osim vikendom po dva sata dnevno.

Radionicu vodi glumica Jelena Martinović.

Radionica SVET PERFORMERA

6 – 17. avgust 2012.

Radionica je se bavi kontrolom tela i glasa kroz niz jednostavnih vežbi čiji je cilj stvaranje fizičkih i vokalnih akcija (radnji). Polaznici se uče kako da dobijene rezultate (materijale) oneobiče i stave u funkciju scenskog izraza unutar jedne određene forme plesa. Sve ovo sastavljeno u fiksiranu sekvencu stvara bazu scenskog prisustva i delovanja.

Radionica je namenjena glumcima i muzičarima koji rade ili koji bi želeli da rade u pozorištu kao i svim mladim ljudima zainteresovanim za savremeno pozorište kroz metodologiju PLAVOG pozorišta.

Rad će se odvijati svakog dana osim vikendom po dva sata dnevno, od 18 do 20h.

Radionicu vodi glumac i muzičar Marko Potkonjak.

Program se održava u prostoru PLAVOG pozorišta u Beogradu u ulici Bulevar Vojvode Mišiča 17, u zgradi BIGZ-a na IV spratu.

Prijave i informacije za sve programe: 064 489 5334, www.plavopozoriste.com, plavopozoriste@hotmail.com, plavopozoriste@yahoo.com.

PLAVO pozorište – pozorišna laboratorija

Senjačka 3

11000 Beograd

Srbija

Tel: +381 64 489 5334

E-mail: plavopozoriste@hotmail.com

www.plavopozoriste.com

 

Slične vesti