0.9 C
Belgrade
28/03/2023
izložbe Srbija vesti

Летња уметничка школа Град у троуглу

muzej-smederevo12Од 19. до 26. јула у Смедереву ће се одржати Летња уметничка школа Универзитета уметности под називом Град у троуглу на којој ће учествовати 50 младих уметника из земље и иностранства и професори четири факултета Универзитета уметности.

Летњу уметничку школу отвориће Ректор Универзитета уметности у Београду, проф. др Љиљана Мркић Поповић, у недељу 19. јула 2015. у 19.00 часова у Галерији савремене уметности у Смедереву.

Реализација Летње уметничке школе у Смедереву омогућена је значајном подршком Градоначелника Јасне Аврамовић, њеним изузетним залагањем и уважавањем значаја уметничких дела за развој града Смедерева.

Овогодишња Летња уметничка школа посвећена је истраживању и новом читању културног наслеђа Смедерева, а посебно откривању његовог дунавског идентитета и традиције старе српске престонице. Четири уметничке радионице – радионица скулптуре, композиције, фотографије и драмско-музичка радионица, осмишљене су са циљем да се подстакне интеракција између студената уметности и локалне средине, као и да се кроз иновативне програме, савремене уметничке интервенције и интензиван менторски рад развија интердисциплинарни приступ уметности.

У току 7 дана трајања школе, учесници ће настојати да допринесу промоцији културних особености смедеревске регије и да као трајни легат граду оставе неколико уметничких дела у јавном простору.

Slične vesti