4.6 C
Belgrade
31/01/2023
region

Leskovac: za Međunarodnu izložbu fotografija podneto 7.000 radova iz celog sveta!

Leskovački kulturni centar: izložba fotografija do kraja oktobra

LESKOVAC – U Leskovcu će do kraja oktobra biti otvorena Međunarodna izložba fotograija, jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u gradu na obalama reke Veternice.
Od kolikog je značaja ova manifestacija dovoljno govori podatak da je konkurisalo 500 umetničkih fotografa iz svih krajeva sveta, koji su priložili posredstvom Interneta čak 7.000 fotografija. Zlatna medalja pripala je leskovačkom umetniku, majstoru fotografije Miloradu Milićeviću, za fotografiju „Magla u zimskoj noći“.
Izložbu je otvorila Marina Ljubisavljević, v.d. načelnice Gradske uprave društvenih delatnosti, a Stevan Ristić, delegat Foto saveza Srbije, naglasio je da je cilj ovakvih izložbi širenje fotografske kulture među ljudima.
-Sa posebnim zadovoljstvom mogu da kažem da je izložba u potpunosti uspela, odnosno odlično organizovana i može biti primer drugima – rekao je Ristić.
Prema oceni organizatora, ovo je jedna od najvećih izložbi umetnočkih fotografija u Republici Srbije u poslednjih nekoliko godina, a najveća ikada organizovana u Leskovcu, gradu koji ima dugu tradiciju u umetničkoj fotografiji.
Danilo Kocić

Slične vesti