9.1 C
Belgrade
27/03/2023
Srbija vesti

Leskovac: Treći samit fotografija eks Jugoslavije

foto klub samit fotografije 1LESKOVAC – Foto klub „Leskovac“ uz finansijsku podršku grada Leskovca, u periodu od 10. do 13. oktobra 2013. godine organizuje III Samit fotografa eks Jugoslavije sa ciljem da se unapredi saradnja između Saveza i foto organizacija sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

Tema ovogodišnjeg Samita su mladi – rad sa mladima, unapređenje programa za mlade i mogućnosti za saradnju na programima za mlade.

„Uvereni smo da je teama Samita aktuelna i da će prezentovane informacije i primeri dobre prakse voditi ka prepoznavanju potreba za uspostavljanjem partnerstva i doprineti razvoju bliže saradnje foto organizacija sa prostora bivše Jugoslavije u svim oblastima, a posebno na programima za mlade“ – ističe Aleksandar Stamenković, menadžer programa iz kulture u Foto klubu „Leskovac“.

Učešće na ovogodišnjem Samitu fotografa eks Jugoslavije potvrdili su fotografi iz svih republika nekadašnje Jugoslavije, koji će se aktivnim učešćem u panel diskusiji, prezentacijama rada Saveza i foto organizacija, kao i na konsultativnom sastanku truditi da na kraju Samita izadju sa konkretnim zaključcima i programima za saradnju u narednom periodu.

Pored toga, programom je predviđeno snimanje prirodnih lepota kanjona reke Vučjanke i etno motiva na teritoriji opštine Lebane, kao i nezobilaznog “Crvenog sela” – sela Lokošnice.  Od fotografija nastalih u okviru Samita biće organizovana izložba, kojom će se predstaviti lepote i turistički potencijal Jablaničkog okruga.

III Samit fotografa eks Jugoslavije se realizuje u saradnji sa ED Jugoistok – ogranak Leskovac, Turističkom organizacijom opštine Lebane i Leskovačkim kulturnim centrom. Medijski partner III Samita fotografa eks Jugoslavije je portal Serbia.com .

Slične vesti