Leskovac: Simon Marić iz Zemuna pobednik Književnog konkursa “Vukašin Conić”

Filed under: region |
Konferencija za novinare: stručni žiri saopštava nagrade

LESKOVAC – Simon Marić iz Zemuna pobednik je drugog Književnog konkursa „Vukašin Conić“, a druga i treća nagrada pripale su Todori Škoro iz Beograda i Aleksandru M. Popoviću iz Obrenovca autorima priča „Aranžman“, „Autobus koji je zakasnio“ i „Bele ruže’’ – saopšteno je danas u Leskovačkom kulturnom centru na konferenciji za novinare.
Pored novčanog iznosa od 20.000, 15.000 i 10.000 dinara, autorima će biti uručene i plakete koje dodeljuje porodica Vukašina Conića, poznatog leskovačkog književnika, koji je preminuo 1980. godine i za sobom ostavio roman “Daleki beli putevi” i zbirku priča “Ukus zemlje”.
Odluku o nagradama jednoglasno je doneo žiri u sastavu Verica Batorević Božović, Tatjana Conić i Vlastimir Veljković, koji je pregledao 169 priča čiji su autori iz Beograda, Novog Sada, Niša, Vranja, Užica, Čačka, Sombora, Jagodine, Novog Pazara, Kragujevca, Vlasotinca, Pančeva, Ćuprije, Negotina, Sremske Mitrovice, Loznice, Smederevske Palanke, Obrenovca, Rume, Grocke, Kruševca, i drugih mesta širom Srbije, ali i iz Praga, glavnog grada Republike Češke.
Svečano uručivanje nagrada i povelja zakazano je za 18. oktobar u 18 časova u svečanoj sali Tehnološkog fakulteta u Leskovcu.
Danilo Kocić

3 Responses to Leskovac: Simon Marić iz Zemuna pobednik Književnog konkursa “Vukašin Conić”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*